Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Vlad Voiculescu -" La Spitalul Floreasca sunt probleme majore de comunicare". Managerul Sorin Păun a demisionat

ro

31 Aug, 2016 23:41 1745 Marime text
La Spitalul de Urgență Floreasca există probleme majore de comunicare, a apreciat în această seară ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în urma unei discuții cu reprezentanții medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al unității medicale respective.

"Am avut o întâlnire lungă cu o parte din medicii care și-au depus demisiile astăzi. O parte din probleme sunt cu adevărat grave. (...) Sunt două tipuri de probleme: unele obiective și unele mai degrabă de natură subiectivă, care au de-a face cu funcționarea unui colectiv. O să mă axez pe rezolvarea celor obiective, dar și cele subiective trebuie să își găsească de asemenea soluționarea", a afirmat el.

Ministrul a adăugat că la nivelul spitalului au existat probleme cu anumite medicamente, dar că acestea au fost soluționate.

"Înțelegerea mea este că aceste probleme au fost rezolvate între timp și că au fost probleme cu aprovizionarea de medicamente pe termen scurt. Între timp vorbim mai degrabă de probleme contabile și de probleme de comunicare, probleme majore de comunicare", a precizat Voiculescu.

Întrebat dacă există și medici de la alte secții ale spitalului care și-au exprimat nemulțumirea, Voiculescu a spus că problemelor de comunicare de la Spitalul Floreasca li se adaugă și problemele sistemului sanitar: personalul insuficient și volumul mare de muncă.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că rezolvarea problemelor de comunicare va soluționa impasul de la spitalul Floreasca. "Cred că aceste probleme, de comunicare, au dus unde suntem astăzi", a reiterat el.

Managerul incriminat de medicii rezidenţi, a demisionat
Ministrul a subliniat că spitalul are o importanță strategică și că își dorește rezolvarea cât mai rapidă a problemelor apărute. În jurul orei 22.30, ministrul s-a întâlnit și cu managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, pentru a asculta și punctul său de vedere.

"Am informații despre un număr îngrijorător de mare de demisii, cunosc problema. Au existat două întâlniri de mediere la nivelul Ministerului Sănătății, două întâlniri convocate de mine. Senzația mea era că lucrurile merg într-o direcție bună. Se pare că nu este așa, este o situație foarte gravă. În seara aceasta am convocat a treia rundă de mediere la Ministerul Sănătății (cu reprezentanți ai medicilor demisionari — n.r.). Presupun că va fi ultima", a spus el.

Potrivit Antena 3, medicul chirurg Sorin Păun i-a înaintat ministrul Sănătăţii demisia sa din funcţia de director al unităţii medicale de la Floreasca , în această seară. Ministrul Vlad Voiculescu urmează să nomimalizeze un interimar la conducerea Spitalului Floreasca.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii