Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, pârâți în proces, la Constanța. Decizia Curții de Apel

ro

25 Sep, 2021 00:00 1978 Marime text
  • În dosarul 113/36/2021, Curtea de Apel Constanța, în completul C9 Fond prezidat de magistratul Ecaterina Grigore, a respins acțiunea.
  • Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, alături de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, au fost chemați în instanță în legătură cu ordinul de reîncepere a școlilor din februarie 2021.
  • Școlile și unitățile de învățământ trecuseră la predarea online încă din luna noiembrie 2020.
  • Decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Curtea de Apel Constanța a judecat procesul în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dar și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu au fost dați în judecată legat de începerea școlii.
 
Este vorba despre dosarul 113/36/2021, în care s-a solicitat revocarea unei prevederi din Ordinul nr. 3235/93/2021, fiind vorba despre ordinul din 4.02.2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății (la momentul respectiv, Vlad Voiculescu) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică.
 
În acest proces, Curtea de Apel Constanța, în Completul C9 Fond prezidat de magistratul Ecaterina Grigore, a decis respingerea acțiunii, ca fiind lipsită de interes.
 
În minuta Hotărârii nr. 178/2021 a Curții de Apel se arată că instanța „respinge excepţia inadmisibilităţii pentru lipsa plângerii prealabile“.
 
În continuare, instanța „respinge excepţia inadmisibilităţii pentru modul de formulare a capătului 1 de cerere. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Cîmpeanu Sorin“.
 
Totuși, instanța a admis excepția lipsei de interes a reclamantului și a respins acțiunea ca lipsită de interes.
 
Dosarul ar putea merge la Curtea Supremă
 
Amintim, părți în proces sunt Daniel Tudorache, în calitate de reclamant și, de partea opusă, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, Sorin Mihai Cîmpeanu și Vlad Voiculescu, toți în calitate de pârâți.
 
În proces, reclamantul solicita revocarea unei prevederi din ordinul prin care au fost redeschise fizic unitățile de învățământ, în luna februarie 2021, după ce se trecuse la învățământul online încă din luna noiembrie 2020.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
 
În cazul în care se va declara recurs, procesul va continua la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care va pronunța decizia definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Foto cu rol ilustrativ
 
Citește și:
 
Este oficial. La revenirea din vacanţe la şcoală sau grădiniţă preșcolarii și elevii nu vor mai fi nevoiți să prezinte avizul epidemiologic
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii