Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 107 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

02 Jul, 2024 15:34 602 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 88
107 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 107 evenimente, dintre care amintim:
  • 5 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • 4 la vegetația uscată, patru misiuni, municipiul Iași – 2 intervenții, în localitățile Cilibiu și Cogeasca, ca urmare a folosirii focului deschis în spații deschise. Au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată.
  •  și la un punct de colectare a deșeurilor menajere, în orașul Hârlău. Au ars deșeurile menajare împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 1000 mp.
  • 24 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 intervenție pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
  • 65 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 9 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
  • 7 activități de control, avizare – autorizare și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat  4 controale și 3 activități de avizare – autorizare și soluționare petiții pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor, a animalelor și a bunurilor materiale ale populației.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân pregătiți, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor și animalelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii