Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 13 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru consultanță în vederea achiziționării de către CNAPMC a companiei care operează Portul Giurgiulești, contestată la CNSC (DOCUMENT)

ro

13 May, 2025 17:00 219 Marime text
  • Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a inițiat, prin anunț de participare simplificat, achiziția de servicii de consultanță pentru achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de BERD la ICS Danube Logistic (Portul Giurgiulești).
  •  Valoarea totala estimată a contractului este de 2.056.500 lei. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț
  • Pe parcursul procedurii a apărut și o contestație formulată de Romcapital Invest SA împotriva documentației de atribuire, întocmită de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța
  • Ulterior, prin decizia nr. 1207/C6/1465 din 06 mai 2025, CNSC a luat act de renunțarea la contestație de către Romcapital Invest SA, deținută de unul dintre cei mai importanți afaceriști, în contradictoriu cu CNAPM SA Constanța
 
 
 
Portul Constanța are un rol strategic în regiunea Mării Negre, fiind principalul hub logistic al României și unul dintre cele mai importante porturi europene.
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a inițiat, prin anunț de participare simplificat, achiziția de servicii de consultanță pentru achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de BERD la ICS Danube Logistic (Portul Giurgiulești).
 
După cum se arată pe licitatiapublica.ro, obiectul achiziției îl constituie prestarea serviciilor de consultanță pentru proiectul Sunrise în vederea achiziționării pachetului de acțiuni deținut de BERD la ICS Danube Logistic SRL, operatorul Portului Giurgiulești din Republica Moldova.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 28 aprilie 2025, ora 15.00, când s-au deschis ofertele, în SEAP.

Valoarea totala estimată a contractului este de 2.056.500 lei. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț.

Pe parcursul procedurii a apărut și o contestație (n.r. vezi secțiunea „documente”), formulată de Romcapital Invest SA împotriva documentației de atribuire, întocmită de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție de servicii de consultanță pentru proiectul Sunrise - Achiziția ICS Danube Logistic SRL (Portul Giurgiulești), potrivit anunțului de participare nr. SCN1161636/17.04.2025.


În cadrul contestației s-a solicitat: suspendarea procedurii până la adoptarea măsurilor de remediere sau până la decizia CSNC, având în vedere că nu se poate depune o ofertă conformă ținând cont de cerințele restrictive, nelegale, dar și de numeroasele greșeli din cadrul documentației de atribuire; adoptarea măsurilor de remediere solicitate prin prezenta pentru ca documentația să respecte prevederile legale în vigoare și prelungirea termenului de depunere al ofertelor după adoptarea acestor măsuri; în caz contrar, în lipsa posibilității adoptării măsurilor de remediere, anularea anunțului de participare simplificat nr. SCN1161636/17.04.2025; obligarea entității contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de soluționarea prezentei contestații.

Astfel, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1207/C6/1465 din 06 mai 2025 la contestația de mai sus iar în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul a Iuat act de renunțarea la contestația formulată de Romcapital Invest SA, în contradictoriu cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Pe cale de consecință, CNSC a respins cererea Romcapital Invest SA de obligare a autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr.

101/2016.
 
Despre Romcapital Invest SA, deținută de unul dintre cei mai importanți afaceriști
 
Romcapital Invest, deținut de familia afaceristului Dan Iulian Stratan, unul dintre cei mai bogați oameni din Iași, a obținut anul trecut o cifră de afaceri anuală de 15,6 de milioane de lei, un plus de 117% față de anul anterior, și un profit de 7 milioane de lei, în creștere cu 54% față de 2022, la un număr de 33 de angajați, potrivit datelor din platforma www.termene.ro.

Firma înființată în 2000 are sediul social în București și se ocupă de consultanță pentru afaceri și management.

Administrator este Irina Ana Stratan.

Romcapital Invest deține părți sociale în Cima Data Analytics SRL, în Evolve Energy Management Solutions SA, Tecnic Consulting Engineering România SRL și în Relians Corp SRL.

Și Ciga Energy Advisory este deținută tot de Dan Iulian Stratan (80%). Firma a fost înființată în iulie 2023. Ceilalți acționari sunt Cristina Popescu (15%) și Popescu Cristian (5%).
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CN APM SA Constanța vrea să achiziționeze compania ce operează Portul Giurgiulești, din Republica Moldova (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii