Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videoconferință despre consolidarea cooperării româno-bulgare pe domenii specifice Afacerilor Interne

ro

03 Jul, 2024 09:01 497 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Videoconferință despre consolidarea cooperării româno-bulgare pe domenii specifice Afacerilor Interne
 
 
La data de 02 iulie 2024, echipe de lucru din Ministerul Afacerilor Interne din România și din Ministerul Afacerilor Interne din Republica Bulgaria au avut o întrevedere în format videoconferință, sub coordonarea domnului chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat pentru ordine și siguranță publică, și a omologului bulgar, domnul Dimitar KANGALDZHIEV, secretar general. Cele două echipe au fost formate din reprezentanți ai structurilor de Poliție, Poliție de Frontieră, Imigrări și Anticorupție din cele două țări.
 
Întrevederea a reprezentat o continuare a discuțiilor avute de către cei doi demnitari la data de 22 mai 2024 la Ruse, în Republica Bulgaria, în cadrul căreia au fost convenite măsuri comune pentru consolidarea cooperării operative bilaterale, intensificarea contactelor directe. De asemenea, întâlnirea a reliefat nivelul avansat al încrederii reciproce în cadrul cooperării de profil. Măsurile convenite au fost incluse într-un Plan de Acțiune Comun, ale cărui prime rezultate au fost evidențiate în cadrul întrevederii de astăzi.
 
În cadrul discuțiilor, a fost subliniată cooperarea excelentă dintre structurile Poliției de Frontieră din cele două țări, prin schimb eficient de informații, patrulări comune și operațiuni comune de combatere a migrației ilegale. Un subiect important al discuțiilor l-a reprezentat convenirea unor măsuri comune pentru gestionarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în timpul sezonului estival.
 
Combaterea eficientă a criminalității organizate și transfrontaliere a fost prezentată ca o prioritate comună, cu accent pe combaterea traficului de migranți, a traficului de droguri și a contrabandei cu țigări, cooperarea între structurile competente în cadrul investigațiilor comune specifice fiind foarte bună. În acest context, pe lângă contactele existente la nivel central între structurile de crimă organizată din cele două țări, au fost stabilite contacte directe și între structurile teritoriale din zonele de frontieră adiacente.
 
Totodată, cele două delegații au convenit măsuri suplimentare cu privire la siguranța turiștilor și îmbunătățirea siguranței rutiere.
 
A fost evidențiată cooperarea în domeniul combaterii corupției între structurile competente din cele două ministere de interne atât în ceea ce privește activitățile la nivel național, cât și la nivel regional.
 
În încheierea discuțiilor, delegațiile au agreat continuarea cu aceeași frecvență a activităților comune în toate domeniile de interes reciproc.
 
 
 

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii