Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta „Traian Băsescu nu va fi niciodată prim ministru cu mine președinte”

ro

19 Oct, 2014 21:57 1494 Marime text
Premierul a răspuns întrebării cu privire la premierul ales în momentul în care va ajunge preşedinte. Astfel, nu are o anumită persoană în gând ci va întreba partidele din USL.

„Am un singur răspuns. Dacă voi fi ales preşedinte, mă întâlnesc cu liderii coaliţiei şi voi spune: Care este cel pe care îl susţineţi voi?. Cu siguranţă această persoană nu va fi din PSD. Noi suntem o majoritate USL. Toţi parlamentarii sunt USL. Oamenii au votat pentru programul USL. Este un program social-liberal", a spus Ponta la România TV.

Mai mult, în cazul în care va deveni preşedinte, Victor Ponta ar accepta să demisioneze în două situaţii, dacă Traian Băsescu ajunge preşedinte sau dacă românii, în urma unui referendum, ar schimba forma de guvernământ a României, revenind la monarhie.

„Traian Băsescu nu va fi niciodată prim ministru cu mine preşedinte. Doar dacă va avea o coaliţie de 51%. Şi eu atunci demisionez. Domnul Băsescu va fi un prim-ministru foarte rău. Sunt dispus să mai demisionez şi într-o altă situaţie. În aceşti ani, în România, va trebui să existe un moment de decizie, referendum, privind forma de guvernământ. Trebuie să avem un referendum privind forma de guvernământ, monarhie sau republică", a adăugat premierul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii