Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația drumurilor naționale, la această oră. Ninge viscolit pe autostrada A2

ro

26 Jan, 2016 07:46 1154 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.
 
Pentru judeţul Sălaj, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting referitoare la polei, valabilă până la ora 7:00. Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers, să folosească preponderent frâna de motor şi să nu bruscheze comenzile.
 
În judeţul Caraș-Severin, DN57 Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, DN57B Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa.
 
Reamintim că, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
 
De asemenea şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.
 
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).
 
Rute ocolitoare pentru traficul greu:
 
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci - Rânca, vântul bate cu putere între kilometrii 25 şi 34+800 de metri, spulberând zăpada de pe marginea drumului pe partea carosabilă. Se acţionează cu patru utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.
 
Ninge viscolit şi pe autostrada A2, pe tronsonul Drajna - Constanţa. Atenţie la utilajele de deszăpezire, care circulă cu viteză redusă! A nins în cursul nopţii şi în această dimineaţă (local încă mai ninge) în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Călăraşi, Alba, Sibiu şi Prahova (la Azuga).
 
Pentru zonele joase din judeţele Bihor, Arad şi Timiş, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting referitoare la ceaţă, valabilă până la ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).
 
În judeţul Caraș-Severin, DN57 Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, DN57B Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii