Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul marinarilor Navigatorii români aflaţi în Pacific nu vor fi afectaţi de tsunami

ro

11 Mar, 2011 18:03 1555 Marime text

Navigatorii români care s-ar putea afla în apele Pacificului sunt în siguranţă. Tsunami-ul nu are efecte puternice în larg. Declaraţia a fost făcută de reprezentantul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Costică Stici.

Deocamdată nu există informaţii despre navigatorii români care s-ar putea afla în largul Oceanului Pacific. O alertă de tsunami a fost emisă pe coastele Pacificului.

"Nu avem nimic nicio informaţie, niciun semnal din zona respectivă. Ne uităm şi noi cu stupoare la tot ce se întâmplă acolo, din păcate nu avem nimic care să ne fie semnizat din zona respectivă. Cei care sunt pe nave, în zona respectivă, nu sunt afectaţi, navele sunt destul de mari, apa chiar dacă creşte cu un metru, doi, patru, cinci, nava respectivă se ridicăm tot mai sus, dar nu este afectată aşa cum e afectat uscatul. Să stea liniştite familiile pentru că nu pot să fie evenimente care să-i afecteze pe navigatori", a declarat Costică Stici, reprezentant al Sindicatului Liber al Navigatorilor, pentru REALITATEA.NET.

O alertă de tsunami a fost emisă vineri pentru aproape toate coastele Pacificului, inclusiv cea a Australiei şi Americii de Sud, în urma cutremurului foarte puternic produs în largul Japoniei, a anunţat centrul american pentru tsunami. Un tsunami de 10 metri a lovit deja portul Sendai din nord-estul Japoniei.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,9 a zguduit, vineri, în jurul orei 7:30, coasta de nord-est a Japoniei.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii