Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se intampla in Romania Sat cu internet si fara curent

ro

06 Apr, 2010 21:18 881 Marime text

Localnicii din satul Faţa Roşie, situat în Munţii Poiana Ruscăi, aşteaptă de zeci de ani să fie racordaţi la reţeaua electrică. Din iarnă însă, ei au acces la internet, prin fibră optică. Trei sate din comuna Bătrâna, judeţul Hunedoara, au conexiune de internet, deşi nu au energie electrică şi nici nu vor avea prea curând.

Primăria comunei Bătrâna a solicitat, în 2009, companiei Romtelecom conectarea instituţiei la o linie terestră de transfer de date, optând pentru fibra optică.Primarul Radu Herciu spune că linia cu fibră optică a ajuns şi prin cele trei sate neelectrificate datorită hazardului.

„Proiectul iniţial era să vină cu fibra optică pe vale, dar după aceea s-a constatat că într-o anumită zonă urmează să se realizeze captări pentru microhidrocentrale. Ca să nu se încurce unii pe alţii, cei de la Romtelecom au decis să vină peste deal şi să treacă acea linie şi prin satele unde nu este curent. E un pic anormală situaţia, dar acum avem un nou proiect prin care să electrificăm respectivele localităţi", explică Radu Herciu.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii