Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat Regata Internațională Cupa Dobrogei la Yachting. Ministrul sportului a participat la eveniment

ro

12 Jun, 2016 15:43 2740 Marime text
Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă a participat, ieri, după-amiază, la invitaţia Clubului Nautic Român, la festivitatea de premiere a celei de-a V-a ediţii a Regatei Internaţionale Cupa Dobrogei, competiţie oficială din calendarul Federaţiei Române de Yachting, organizată în perioada 8-11 iunie la Eforie Nord.
 
Evenimentul s-a desfăşurat la Eforie Nord, pe terasa Complexului de odihnă Luminiţa administrat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa (DJST), din Eforie Nord. La festivitatea de premiere, alăturii de atleţii competitori din România şi Bulgaria, echipele tehnice ale cluburilor şi membrii Comitetului de Cursă (arbitri) participat, alături de ministrul, Elisabeta Lipă, şi Comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Daniel Căpăţînă – reprezentant al Statului Major al Forţelor Navale, Caludiu Teliceanu, director executiv al DJST Constanţa, rectorul Universităţii de stat Ovidius, prof. dr. Sorin Rugină şi primarul Oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, care a lansat invitaţia de a relua organizarea regatei pe Lacul Techirghiol, acolo unde a şi debutat la prima ediţie.
La sfârşitul celor trei zile de competiţie pe Marea Neagră, cu vânt bun, şi o mare agitată până la gradul 2-3 Bf, la coastă (doar în ultima zi), calculele Comitetului de Cursă au indicat faptul că pentru al treia ediţie consecutiv, Trofeul transmisibil CUPA DOBROGEI fiind înmânat de ministrul Sportului şi Tineretului, echipei clubului OMK Nessebar 2000, cei care au avut şi cea mai numeroasă participare, la cele mai multe clase şi categorii   competiţionale. De altfel, partenerii bulgari au şi trimis la regata de la Eforie cele mai multe cluburi şi atleţi, din 47 de echipaje înscrise în competiţie la Secţiunea Centreboards (veliere mici), flotila românească fiind reprezentată doar de opt veliere, de la Clubul Nautic Român (organizator) şi C. S. Electrica-Constanţa.
Regata Internaţională Cupa Dobrogei la yachting deschisă tuturor claselor de veliere sportive din categoria Centreboards a fost iniţiată de Clubul Nautic Român şi Morski Klub Balchik în anul 2011, fiind încrisă concomitent în calendarele federaţiilor de yachting din cele două ţări şi găzduită alternativ de cluburile organizatoare din România şi Bulgaria, ca unicul concurs transfrontalier de yachting, din Europa. Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, competiţia velistică s-a desfăşurat în 2016 sub titulatura CUPA DOBROGEI,  ca urmare a asocierii la Autoritatea Organizatoare a C. S. Black Sea Competition, alături de Clubul Nautic Român şi Morski Klub Balchik, şi a creării secţiunii pentru yachturi (Keelboats) – Regata Internationala Poseidon-Balchik. Parteneri ai evenimentului au fost Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Statul Major al Forţelor Navale, Spitalul Isis, Garda de Coastă şi Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare.
 
Pentru Regata Internaţională Cupa Dobrogei (Centreboards) au fost acordate premii constând în cupe – pentru primul loc adjudecat la clasele şi categoriile de concurs şi diplome şi medalii şi pentru primii trei clasaţi la toate clasele şi categoriile competiţionale şi doar diplome pentru locurile 4 şi 5.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii