Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Yachting Constănțeanca Ebru Bolat, pe primul loc la regata de la Hvar (Croația). Aproape 60 de sportivi au luat startul (GALERIE FOTO)

ro

07 Jan, 2023 00:00 1904 Marime text

 
  • Dublă campioană europeană de junioare şi medaliată cu argint mondial la junioare, Ebru Bolat a evoluat atât în competiția feminină, cât și în cea generală.
  • Luna trecută, sportiva constănțeană a suferit o accidentare în cantonamentul din Vilamoura.
  • În 2022, Ebru a participat și la Campionatul European, competiție desfășurată la Hyeres, în Franța.
 
Sportiva constănțeană Ebru Bolat, legitimată la secția de yachting a CSM Constanța, a participat cu succes la competiția de la Hvar (Croația), obținând două poziționări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
 
Ediția 2022 a EurILCA Europa Cup Trophy a adunat la start nu mai puțin de 57 de sportivi, care au concurat în condiții de vânt ușor și mediu. Dublă campioană europeană de junioare şi medaliată cu argint mondial la junioare, Ebru Bolat a evoluat atât în competiția feminină, cât și în cea generală, secțiune la care au concurat și sportivi de pe tabloul masculin. Constănțeanca s-a clasat pe primul loc dintre cei 24 de participanți la categoria ILCA6, asigurându-și nouă puncte la finalul celor șase întreceri. Regata desfășurată la Hvar a încheiat un turneu european de zece competiții organizate de-a lungul anului 2022, în Spania, Belgia, Elveția, Italia, Polonia, Germania, Austria, Cehia, Muntenegru și Croația.
 
Animație cu mascota JO Paris 2024 pe apă
 
„La Mulți Ani! Vă doresc un an nou fericit! Și ca 2023 să cuprindă cât mai multe bucurii și vise împlinite! Mulțumesc tuturor care m-au sprijinit in 2022, familiei, prietenilor, sportivilor, antrenorilor, susținătorilor și toate persoanelor care au contribuit la un an extraordinar! Ne vedem în 2023 cu o agendă și mai încărcată!“, a fost mesajul de final de an al sportivei constănțene. Luna trecută, aceasta a suferit o accidentare, căzând cu bicicleta în cantonamentul din Vilamoura, iar, în preajma Crăciunului, fiind în recuperare și având astfel mai mult timp liber, a pregătit o animație scurtă, cu mascota olimpică de la Paris 2024, Le Phryge, care îi arată Moșului cât este de distractiv pe apă. „Fie ca yachtingul să vă aducă și vouă la fel de multe bucurii ca lui moșu!“, a menționat Ebru Bolat.
 
Când s-a trezit, nu-și putea ridica brațul stâng
 
Campioana a povestit cum s-a accidentat și cum a decurs perioada de recuperare. „Răbdare… Se pare că Dumnezeu îți dă întotdeauna mai degrabă ceea ce ai nevoie, decât ceea ce vrei. Ajunsesem devreme la cantonamentul din Vilamoura și deja am reușit cumva să cad de pe bicicletă în prima zi. Drumuri ude și alunecoase, vizibilitate proastă pe timp de noapte plus o oarecare oboseală de la antrenamentul din ziua aia au rezultat într-o cădere pe umăr și niște vânătăi. Din cauza adrenalinei m-am simțit bine imediat după căzătură și am putut să mă întorc acasă pe bicicleta. A doua zi când m-am trezit, nu-mi puteam ridica brațul stâng. Foarte speriată am plecat cu ajutorul echipei de la Vilamoura Sailing la spital și mi-am făcut o radiografie și un RMN. Dintre toate scenariile posibile, eu am fost cea mai norocoasă. Pentru că mușchii mi-au protejat clavicula și umărul și au eliberat lichidul edem. Această accidentare are cel mai scurt timp de recuperare. Sunt atât de recunoscătoare că nu mi-am rupt nimic. În afară de kinetoterapie (pentru a grăbi timpul de recuperare), mi-am antrenat mult răbdarea, la care chiar aveam nevoie să lucrez. Mi-am umplut zilele cu forță la sală (mai ales picioare) și am reînceput să studiez (cărțile de navigație au fost un SAVE pentru că m-am simțit în continuare aproape de apă, ca și cum aș fi încă la antrenament!). Jon Emmett și cu mine ne-am întors asupra unor elemente de bază de teorie și am creat o structură în strategia mea de cursă și planurile mele tactice. M-am simțit ca si cum m-am întors la școală. Încet, mi-am câștigat din nou mobilitatea completă în braț și sper să mă pot întoarce în barcă curând. A mai rămas o durere constantă, dar sper că va ceda în curând și ea. Abia aștept să-mi revăd barca! Mulțumesc tuturor persoanelor care m-au ajutat în această perioadă! Lui Jon, Răzvan, Alina, echipei de la Vilamoura Sailing, Clinfal și părinților mei desigur“, a postat Ebru pe Facebook pe 17 decembrie 2022.
 
La Europene a concurat cu o nouă barcă
 
În luna noiembrie a anului trecut, sportiva constănțeană a participat la Campionatul European, competiție desfășurată la Hyeres, în Franța, la care Ebru a concurat cu o nouă barcă.
 
„Am terminat pe locul 44 din Europa (52 la general). Mi-am îmbunătățit puțin starturile de la ultimul eveniment - mondialele din Texas, ceea ce era și prioritatea mea, dar o ocolire nesatisfăcătoare aici, o penalizare acolo și alte câteva greșeli acumulate, m-au costat multe locuri. Mă voi concentra să cred mai mult în mine pe viitor și să navig cu încredere propria mea cursă. Cel mai important lucru pe care mi l-a spus antrenorul meu la începutul regatei este: «Nu uita să te și distrezi!». Și m-am distrat. Mulțumesc tuturor oamenilor minunați care au făcut această călătorie posibilă! Părinților și rudelor mele care m-au ajutat când eram blocată pe drumul meu aici. Membrilor Federației Române de Yachting și lui Soter & Partners, contabililor, auditorilor și consilierilor fiscali care mi-au pus la dispoziție o nouă barcă! Îi mulțumesc lui Alisios Sailing pentru că a livrat-o până în Hyères și pentru că a furnizat cel mai bun echipament ILCA ce există! Și mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment. Organizatorilor, ajutoarelor, voluntarilor, juriului (deși mă voi ține de acel steag galben din ziua 1) și tuturor sportivilor, bineînțeles! Vă mulțumesc că sunteți atât de competitivi și că ne împingem unii pe alții! Chiar a fost distractiv! Abia aștept să o facem din nou“, a fost mesajul lui Ebru Bolat.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Yachting, Ebru Bolat)
 
Citește și:
 
Campioana constănțeană Ebru Bolat, absolventă de facultate în Anglia. Următoarea provocare majoră - calificarea la Jocurile Olimpice (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii