Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 30 de ambarcațiuni din România și Bulgaria participă la regata Setsail Black Sea de la Limanu

ro

18 May, 2018 20:08 1900 Marime text
Sezonul de competiții de yachting din România se deschide în acest weekend, cu regata Setsail Black Sea. La regata Setsail Black Sea sunt așteptate peste 30 de ambarcațiuni din România și Bulgaria, care și-au anunțat prezența la startul celor două zile de curse, la Marina Limanu, potrivit organizatorilor. 

Aflată la a 3-a ediție, regata Setsail Black Sea stabilește noi standarde atât în ceea ce privește nivelul competiției de yachting în România, cât și al evenimentelor organizate la țărm afterrace.

„Ne bucurăm să contribuim în continuare la creșterea yachtingului de competiție în România. Dacă în urmă cu 4-5 ani la startul unei competiții de yachting erau aprox. 15-20 de ambarcațiuni, astăzi se strâng peste 30 de ambarcațiuni, din ce în ce mai performante și cu echipaj din ce în ce mai pregătit. Câteva dintre ambarcațiuni, printre care și ambarcațiunea Setsail, Farr 40, mândria școlii noastre, se antrenează și pentru competiții internaționale. Depășim astfel prin această prezență consistentă, țări cu tradiție în lumea yachting-ului precum Italia, Croația sau chiar Grecia. Suntem de asemenea bucuroși că un număr din ce în ce mai mare de spectatori și amatori urmăresc cursele, și din ce în ce mai mulți sponsori susțin dezvoltarea acestui sport în România.”, declară Ovidiu Drugan, director al Școlii de yachting SetSail, organizatorul regatei SetSail Black Sea.

Program:

Regata Setsail Black Sea va avea trei zile de competiție intensă.

Vineri, 18 mai, a fost planificată cursa offshore de 60 de mile care a luat startul aproape de Portul Mangalia, începând cu ora 8:30.

Sâmbătă, 19 mai sunt planificate patru curse inshore, începând cu ora 11:00. Duminică, 20 mai, cursele inshore iau startul la ora 10:00.

Premierea are loc la ora 17:00, duminică, 19 mai.

Sursa foto: Set Sail
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii