Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a îmbunătăţit rata de colectare a TVA

ro

05 Sep, 2015 19:50 1137 Marime text
 
Potrivit unui raport publicat ieri de Comisia Europeană, România a îmbunătăţit rata de colectare a TVA dar ramane singurul stat din UE în care deficitul de colectare a TVA trece de 40%.
 Cele mai multe dintre motive sunt fraude, evaziuni, mecanisme de evitare a plăţii taxelor, falimente, insolvenţe financiare, și așa mai departe. 

„Acest studiu important evidenţiază din nou nevoia de a reforma sistemele de colectare a taxelor la nivelul UE. Cer insistent statelor membre să facă paşii necesari pentru a lupta împotriva evaziunii şi fraudării plăţii taxelor. Aceasta rămâne o chestiune de maximă importanţă şi se află pe prima poziţie a agendei acestei Comisii”, a declarat Pierre Moscovici, comisarul pentru Afaceri Economice şi Financiare.

Studiul face parte din eforturile Comisiei de a reforma strângerea acestor taxe în Europa şi de a reduce fraudele şi evaziunea.

În țara noastră, ANAF a anunţat că încasările din primele opt luni din taxa pe valoarea adăugată au fost de 38,29 miliarde lei, cu aproape 5 miliarde lei (15%) mai mari decât încasările din perioada similară a anului trecut. Încasările din TVA, în primele opt luni ale anului au fost mai mari faţă de perioada similară a anului 2014, pentru operaţiunile interne cu 8% (3,25 miliarde lei) şi mai mari cu 12,6% (572,61 milioane lei) la importul de bunuri.



Sursa foto: cursdeguvernare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii