Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:46 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 250 de persoane puse sub supraveghere judiciară, în ultima săptămână

ro

28 Jun, 2015 10:50 738 Marime text
În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 253 de persoane şi au fost înregistrate 26 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri. În perioada 19 – 26 iunie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 253 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 22 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 230 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.
În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 26 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a încetat, fiind înlocuită cu măsura arestării preventive (în nouă cazuri), cu mandat de executare a pedepsei închisorii (în șapte cazuri), cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie (într-un caz) şi cu condamnarea cu suspendare a executării pedepsei (în trei cazuri).
De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, într-un caz, cu măsura executării pedepsei închisorii, în trei cazuri, cu măsura arestării preventive, într-un caz, cu măsura educativă a supravegherii pe o durată de şase luni, iar într-un caz, cu măsura internării într-un centru de detenţie.
La 21 februarie a.c., Judecătoria Constanţa a dispus, faţă de doi tineri, de 19 ani şi 20 de ani, din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, măsura controlului judiciar. La data de 10 mai a.c., în timp ce se aflau sub măsura preventivă a controlului judiciar, cei doi s-au deplasat în apropierea staţiei CFR Agigea Nord, unde ar fi secţionat un cablu de semnalizare, încercând să-l sustragă. Poliţiştii Biroului Supravegheri Judiciare Constanţa au sesizat Judecătoria Constanţa, care, la data de 11 iunie a.c., a dispus măsura arestării preventive faţă de cei doi bărbaţi. 

sursa foto: emaramures

Ti-a placut articolul?

Comentarii