Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 74 de persoane

ro

08 Jan, 2017 19:04 624 Marime text

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.
În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 74 de persoane şi au fost înregistrate 9 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.
În perioada 30 decembrie 2016 – 6 ianuarie 2017, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 74 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.
Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 9 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 65 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.
În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 9 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.
Astfel, în 2 cazuri, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, în 3 situaţii cu măsura arestării preventive, în 2 cazuri cu măsura condamnării cu suspendare și într-o situație cu măsura asistării zilnice.
De asemenea, măsura arestului la domiciliu, dispusă iniţial, a fost înlocuită într-un caz cu măsura arestării preventive. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii