Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:19 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română. 152 de persoane, puse sub supraveghere judiciară

ro

19 Nov, 2017 16:09 857 Marime text
Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 152 de persoane şi au fost înregistrate 22 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 10 – 17 noiembrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 152 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 41 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 111 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 22 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar a fost înlocuită, în 9 cazuri, cu măsura arestării preventive, în 11 situații a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, într-un caz, cu măsura condamnării cu suspendare, iar într-un alt caz, a fost înlocuită cu o măsură educativă.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii