Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:36 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română 169 de persoane s-au ales cu supraveghere judiciară. În câteva zile

ro

08 Oct, 2017 10:34 1126 Marime text
  Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

 În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 169 de persoane şi au fost înregistrate 10 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 29 septembrie – 6 octombrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 169 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 43 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 126 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 10 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar a fost înlocuită, în 6 cazuri, cu măsura arestului preventiv, iar într-un caz a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare. În două cazuri de arest la domiciliu, măsura a fost înlocuită cu arestarea preventivă, iar într-un caz cu condamnarea cu executare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii