Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.Percheziţii DNA la Suceava Vizat, şeful SIPI Suceava, comisarul Cristian Macsim

ro

22 Dec, 2014 08:29 2137 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție (DNA) fac 10 percheziții în Suceava, la locuințele unor persoane într-un caz în care sunt implicați șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, comisarul Cristian Macsim și subordonatul acestuia Todiruț, informează România Liberă în ediţia sa online.Cei doi sunt suspectați de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Comunicatul DNA, ora 08.30
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiţiei și infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2014.
În cursul zilei de 22 decembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate pe raza județului Suceava, reprezentând domicilii ale unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare."

UPDATE, ora 13.25
La finalul percheziţiilor, comisarul Cristian Macsim a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Suceava, unde urmează să fie audiat, informează Mediafax. De asemenea, la DNA Suceava vor fi audiaţi şi ceilalţi cinci agenţi de poliţie.

În documentele anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX, se arată că şeful SIPI Suceava ar fi respins oficial "un raport informativ referitor la implicarea procurorului Dâmbu Dumitru în muşamalizarea unui accident rutier petrecut în anul 2010, în care a fost implicat agentul de poliţie Lămăşanu Iulian, din cadrul postului de poliţie comunal, existând suspiciuni că procurorul l-ar fi favorizat pe agent în mod abuziv, cu încălcarea normelor de procedură penală, pentru a omite tragerea la răspundere penală a acestuia, în sarcina căruia se reţinuse infracţiunea de conducere pe drumurile publice având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii