Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omniasig, Asirom și BCR Viață se restrâng pe piața românească

ro

26 Aug, 2014 20:48 1480 Marime text
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) controlează companiile locale Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă. Austriecii au anunțat că vor continua să-şi reducă volumul subscrierilor din piaţa românească de asigurări, în special pe segmentul poliţelor auto, potrivit unui document publicat de grup la Viena, scrie ZiarulFinanciar.

Rpmânia se alătură astfel Italiei pe lista scurtă a ţărilor în care asigurătorul austriac intenţionează să încetinească ritmul afacerilor. De altfel, austriecii se plâng în fiecare raport pe care îl emit de condiţiile dificile din piaţa locală de asigurări, de competiţia acerbă pe preţ, de preţuri de dumping pe şi daune mari pe RCA, mai scrie zf.ro.

În ultimii patru ani, VIG şi-a redus cu mai bine de jumătate expunerea pe România. Când au intrat pe piața din România, în 2005, austriecii vedeau oportunităţi semnificative de creştere dat fiind gradul redus de pentrare al asigurărilor în PIB. După scăderi de la un an la altul însă aşteptările de la industria locală de asigurări s-au mai temperat, vedete fiind acum Ţările Baltice, Polonia sau Turcia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii