Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de asigurare RCA și CASCO (DOCUMENT)
Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de asigurare RCA și CASCO (DOCUMENT)
20 May, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
1562
Marime text
- Firmele câștigătoare sunt Asigurarea Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA, Allianz – Țiriac Asigurări SA, Fast Brokers – Broker de Asigurare și Omniasig Vienna Insurance Group SA
- Valoarea contractului ajunge la 366.056,35 de lei
Autoritatea Navală Română a încheiat un contract cu firmele Asigurarea Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA, Allianz - Țiriac Asigurări SA, Fast Brokers - Broker de Asigurare și Omniasig Vienna Insurance Group SA.
Autoritatea Navală Română achiziționează următoarele servicii: asigurare RCA pentru autovehicule - lot 1, asigurare CASCO pentru autovehicule - lot 2, asigurare CASCO pentru nave - lot 3 și asigurare CASCO pentru clădiri - lot 4.
Descrierea succintă
Asigurarea bunurilor (autovehicule, nave, clădiri) din dotarea ANR pentru cazurile de avarie, distrugere, furt sau alte evenimente şi pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule pentru protejarea bunurilor împotriva oricăror situaţii care ar putea duce la avarierea sau vandalizarea acestora sau a altor daune provocate involuntar şi care ar putea afecta integritatea bunurilor din dotarea instituţiei. Garantarea despăgubirilor împotriva daunelor sau a oricăror tipuri de avarii provocate bunurilor inclusiv de către terţi, pentru orice act de vandalism provocat de către persoane răuvoitoare, precum şi în cazul furtului.
Lotul 1 a fost câștigat de Allianz - Țiriac Asigurări SA, în schimbul sumei de 70.897 de lei.
Lotul 2 a fost câștigat de Omniasig Vienna Insurance Group pentru 154.160 de lei.
Al treilea lot a fost adjudecat de firma Asigurarea Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA pentru suma de 130.120 de lei.
Lotul patru a fost adjudecat de compania Fast Brokers – Broker de Asigurare. Valoarea a fost 10.879,35 de lei.
În total, costul achiziției ajunge la 366.056,35 de lei.
În data de 10 mai, Autoritatea Navală Română a încheiat contractul cu cele patru firme. Rezultatul a fost publicat în Serviciul Electronic de Achiziții Publice pe 18 mai.
Despre Allianz – Țiriac Asigurări SA
Conform confidas, compania are sediul pe strada Buzești nr. 82-94, sectorul 1, București, anul înființării este 1994 și prestează „alte activități de asigurări (exceptând asigurările de viață)”.
Acționariatul firmei este compus din două persoane juridice și două persoane fizice. Persoanele juridice sunt Allianz Holding Eins Gmbh, cu sediul în Austria și acțiuni de 52,16%, și Țiriac Asset Holdings Limited, cu sediul în Cipru și 44,79% din acțiuni. Persoanele fizice sunt Cristian Constantinescu și Gavril Mureșan, cu 2,73%, respectiv 0,31% acțiuni.
Potrivit RECOM, firma Allianz Holding Eins Gmbh este acționar și pentru Allianz - Țiriac Unit Asigurări SA.
Țiriac Asset Holdings Limited este asociat în: Allianz – Țiriac Pensii Private Societate de Adminis, Hyundai Auto România SRL, ITH Management Office SRL, M Car Trading SRL și Premium Auto SRL.
Cristian Constantinescu a figurat ca acționar pentru Constanța Stock Exchange SA, în prezent radiată.
Gavril Mureșan a mai apărut ca asociat al companiei Dacostar Prest SRL, actualmente radiată.
Printre persoanele împuternicite se numără: Virgil-Vasile Soncutean (director), Adriana-Mihaela Matache (director) sau Aurel Badea (director).
Firma a încheiat 6.448 de contracte de achiziție publică, în valoare de 56.935.235,69 de lei. A fost contractată de: Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa, Administrația Bazinală de Apă Buzău Ialomița, Administrația Fondului pentru Mediu, Administrația Națională Apele Române etc.
Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, compania a raportat pentru 2022 un capital social de 94.393.890 de lei, un profit de 156.204.955 de lei și au avut 957 de angajați.
Despre Omniasig Vienna Insurance Group SA
Potrivit platformei Confidas, compania a fost înființată în 19 decembrie 2001, sediul social este pe Aleea Alexandru nr. 51, sectorul 1, București, iar obiectul de activitate este „alte activități de asigurări (exceptând asigurările de viață)”.
Conform sursei citate, acționarii Omniasig Vienna Insurance Group SA sunt: Vienna Insurance Group AG Wienner Versicherung Gruppe (99,54%) și Banca Comercială Română SA (0,08%). Acționari listă au cotă de participare la beneficii și pierderi 0,37%.
Printre persoanele împuternicite se numără Mihail Tecău (membru al directoratului), Costinel-Silviu Stratnic (vicepreședinte al directoratului), Leja Michal Krzysztof, Mădălin Roșu, Elena-Ancuța Ifrim (membri în directorat) sau Peter Franz Hofinger (membru în consiliul de supraveghere).
Omniasig Vienna Insurance Group SA a parafat nu mai puțin de 9.468 de contracte de achiziție publică cu entități precum: Academia Navală „Mircea cel Bătrân Constanța”, Administrația Bazinală de Apă Olt, Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați etc. Valoarea totală a contractelor ajunge la 336.175.191,98 de lei.
Datele de pe Oficiul Național al Registrului Comerțului arată că firma a raportat pe anul 2021 venituri totale de 1.642.072.170 de lei, un profit net de 8.950.134 de lei și 1.131 de salariați.
Despre Asigurarea Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA
Conform Confidas, firma a fost înființată în anul 1992, are ca obiect de activitate „alte activități de asigurări (exceptând asigurările de viață)” și sediul este pe bulevardul Carol I nr. 31 - 33, sectorul 2, București.
Compania are următorii acționari: Vienna Insurance Group Ag Wiener Versicherung Gruppe (88,77%), Lvp Holding Gmbh (11,02%) și Listă persoane fizice și juridice (0,21%).
Redăm câteva dintre numele persoanelor aflate în conducere: Raluca Theodora Vișan (director), Radu Janeta (manager), Paul Gabriel Zarzără (membru în directorat) etc.
Datele financiare ale firmei nu sunt disponibile pe platformă.
Asigurarea Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA are parafate 6.366 de contracte de achiziție publică. Valoarea acestora este de 183.548.615,02 lei. Printre autoritățile contractante se numără: A.P.I.A – Centrul Județean Ialomița, Academia Română, Academia de Studii Economice București, Administrația Fondului pentru Mediu etc.
Datele oferite de Ministerul Finanțelor arată că firma a avut în anul 2022 un capital social de 508.995.758 de lei, un profit de 8.410.307 lei și în medie, 666 de angajați.
Despre Fast Brokers – Broker de Asigurare – Reasigurare SRL
Firma a fost înființată pe 31 iulie 2002, are sediul pe strada Mircea Vulcănescu nr. 80, sectorul 1, București și obiectul de activitate este „activități ale agenților și brokerilor de asigurări”, după cum menționează confidas.
Asociații Fast Brokers – Broker de Asigurare – Reasigurare SRL sunt Liliana Gheorghiu și Iulian Valentin Gheorghiu.
Cei doi sunt, de asemenea, asociați în Fast Concept Consulting SRL.
Administrator în Fast Brokers – Broker de Asigurare – Reasigurare SRL este Iulian Valentin Gheorghiu.
Compania a încheiat 1.753 de contracte publice, în valoare de 55.151.307,39 de lei cu autorități contractante ca: Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, Administrația Prezidențială, ș.a.
Datele financiare ale firmei sunt indisponibile.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Autoritatea Navală Română a atribuit două contracte companiei Crucial Systems & Services SRL (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii