Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea Ghidului de bune practici Președintele CSM a vorbit despre transparență și fake news

ro

25 Nov, 2019 17:00 1455 Marime text
Consiliul Superior al Magistraturii a lansat Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, în cadrul unei conferințe de presă susținute la nivelul forului suprem al magistraturii.

Pe parcursul conferinței, președintele CSM, judecătoarea Lia Savonea, a vorbit despre importanța comunicării publice dintre sistemul judiciar și presă, pentru a asigura transparența și corecta informare a societății asupra aspectelor de interes general. Pe de altă parte, președintele CSM a atras atenția asupra fenomenului fake news, ce a luat amploare prin evoluția mediului online și care „produce deja consecințe în sistemul judiciar“.

Foarte interesant, la rândul său, judecătoarea Corina Corbu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a vorbit și ea despre „importanța bunei comunicări între sistemul judiciar și mass media în scopul corectei informări a cetățenilor cu privire la activitatea instanțelor judecătorești și a instanței supreme“. În acest sens, judecătoarea și-a exprimat „completa apreciere pentru inițiativa Consiliului Superior al Magistraturii în adoptarea Ghidului de bune practici“.

Nu este de trecut cu vederea nici poziția exprimată de judecătorul Lucian Netejoru, inspector-șef al Inspecției Judiciare. Acesta a subliniat că diversitatea reacțiilor stârnite de Ghidul de bune practici „impune să observăm că acesta trasează vectorii conduitei reprezentanților sistemului judiciar și, numai în subsidiar, stabilește regulile comunicării de informații reprezentanților mass-media, asigurând auditoriul de faptul că Inspecția Judiciară acordă o atenție constantă componentei de comunicare publică“.

Citește și:

Motivarea din Dosarul Retrocedărilor, secretizată Radu Mazăre a primit indicativul „P“. Nicuşor Constantinescu - „I“. Cine sunt „D1“, „Q“ şi „B1“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii