Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:12 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa Anunţ important cu privire la principalele servicii de interes pentru cetățeni

ro

05 Feb, 2018 09:00 791 Marime text
Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni.
 
În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet.
 
Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative.
 
Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului, potrivit MAI.
 
Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie.
 
Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României   - http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii