Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Constanței, recurs privind legalitatea programului „Bebe Trusou“ adoptat de Consiliul Local Municipal

ro

20 Jan, 2024 16:31 920 Marime text
  • Programul „Bebe Trusou“ adoptat de Consiliul Local Constanța în luna ianuarie 2023, prin care se dorea acordarea unor tichete valorice, a fost atacat în instanță de Instituția Prefectului – Județul Constanța care a sesizat că există aspecte de nelegalitate.
  • În data de 16 noiembrie a.c., Tribunalul Constanța a respins ca nefondată acţiunea formulată de Silviu Coșa, prefectul Constanței,
  • Prefectul Constanței a declarat recurs pe 15 ianuarie a.c. în dosarul nr. 5845/118/2023 care a ajuns acum la Curtea de Apel Constanța
  • Magistrații nu au stabilit termen pentru judecarea apelului

Programul „Bebe Trusou“ adoptat de Consiliul Local Constanța în luna ianuarie 2023, prin care se dorea acordarea unor tichete valorice, a fost atacat în instanță de Instituția Prefectului – Județul Constanța care a sesizat că există aspecte de nelegalitate.

Prin Programul „Bebe Trusou – sprijin financiar pentru nou-născuţi“ urmau să se acorde 2.000 de lei/nou-născut, prin intermediul unui card securizat şi nominal, pentru achiziționarea de produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copilului.

În data de 16 noiembrie a.c., Tribunalul Constanța a respins ca nefondată acţiunea formulată de Silviu Coșa, prefectul Constanței, însă decizia nu este definitivă
„Respinge ca nefondată acţiunea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa, având ca obiect anularea HCLM Constanţa nr. 37/31.01.2023. Obligă reclamantul la plata sumei de 2.856 de lei către pârât, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 16.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei“, se arată în hotărârea instanței.

Prefectul Constanței a declarat recurs pe 15 ianuarie a.c. în dosarul nr. 5845/118/2023 care a ajuns acum la Curtea de Apel Constanța.
Magistrații nu au stabilit termen pentru judecarea apelului.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Prefectul Silviu Coșa pierde în primă instanță Programul „Bebe Trusou", ar putea fi aplicat la Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii