Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul orașului Hârșova nu l-a inclus în categoria consilierilor locali Bulancea amenință cu demisia din calitatea de consilier dar și din cea de membru PSD

ro

17 Dec, 2023 17:00 1323 Marime text
  • Cornel Bulancea face o nouă sesizare către Primul ministru al României, Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Curtea de Conturi, IPJ Constanța, Instituția Prefectului județului Constanța și către Direcția Generală Anticorupție și Serviciul județean anticorupție Constanța și cere să fie luate măsurile legale și să fie aplicate sancțiunile corespunzatoare, față de neafișarea pe site-ul primăriei Hârșova a procesului verbal din 06-06-2022, atunci când acesta susține că a depus jurământul în calitate de consilier local, în conformitate cu art. 204 alin. 15 din OUG 57/2019
  • În situația în care instituțiile mai sus menționate nu vor da curs sesizării, în semn de protest, Bulancea amenință că va demisiona din calitatea de consilier local (n.r. mandat pe care nu-l exercită), dar și din PSD
 
 
 
 
În urmă cu câteva luni, Cornel Bulancea membru PSD Hârșova a transmis un memoriu Comisiei de Abuzuri și Petiții din Camera Deputaților prin care le-a adus la cunoștintă situația sa, una inedită la nivel de țară.
 
Președintele Comisiei, deputatul PSD Steluța Cătăniciu i-a adus la cunoștință petentului că au solicitat Prefecturii Constanța să dispună analiza cazului său și să identifice modul de soluționare, pe care să-l comunice cât mai curând, fundamentat legal.

 
Acesta susține că deși a depus juramântul la 6 iunie 2022 , cf art. 204 alin 15 din Codul administrative, nu a fost convocat la ședintele Consiliului local Hârșova și nu-și poate exercita mandatul de consilier local.

Bulancea a acuzat că cei care se opun exercitării mandatului său ar fi primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, în complicitate cu Prefectura Constanța.
 
Pe final de an, Bulancea face o nouă sesizare către Primul ministru al României, Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Curtea de Conturi, IPJ Constanța, Instituția Prefectului județului Constanța și către Direcția Generală Anticorupție și Serviciul județean anticorupție Constanța și cere să fie luate măsurile legale și să fie aplicate sancțiunile corespunzatoare, față de neafișarea pe site-ul primăriei Hârșova a procesului verbal din 06-06-2022, atunci când acesta susține că a depus jurământul în calitate de consilier local, în conformitate cu art. 204 alin. 15 din OUG 57/2019 .
 
Totodată, Bulancea solicită „comisii de control și disciplinare pentru verificarea și aplicarea unor sancțiuni sau recomandări împotriva secretarului General al orașului Hârșova față de nerespectarea art. 2 alin 3,4,5 din Ordinul 2341/110/2019 din 12 august 2019 și 30 august 2019 , al MDLPA SI MAI; împotriva reprezentantul Guvernului în teritoriu pentru nerespectarea art. 1 , art. 2, art. 3 din Ordinul 2341/110/2019 din 12 august 2019 si 30 august 2019 , al MDLPA și MAI,  dar și față de primarul orașului Hârșova pentru nerespectarea HCL 118/26-10-2020 (de la circa 1 iulie 2022 , acesta a convocat doar 15 consilieri locali și nu 17 în funcție )” .
 
În situația în care instituțiile mai sus menționate nu vor da curs sesizării, în semn de protest, Bulancea amenință că va demisiona din calitatea de consilier local (n.r. mandat pe care nu-l exercită), dar și din PSD.
 
 
Cu privire la acest caz, în iulie a.c., biroul de presă al instituției Prefectului transmitea că: „până la această dată, secretarul general al orașului Hârșova nu a înaintat o situație a aleșilor locali cu includerea lui Cornel Bulancea în categoria consilierilor locali care urmează să fie înscriși în platforma e-alesi.ro. De asemenea, nu se poate face referire la o încetare de drept a mandatului de consilier local, deoarece nu există înscrisuri din care să rezulte îndeplinirea condițiilor instituite de art. 204 din Codul Administrativ".
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CL Hârșova funcționează incomplet Comisia de Abuzuri și Petiții din Camera Deputaților a analizat cazul unui consilier PSD care nu-și poate exercita mandatul

Situație unică în țară la Hârșova! Doi „consilieri locali” PSD nu-și pot exercita mandatele Vezi de ce!
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii