Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutia Prefectului pierde la Tribunal procesul în dosarul bebe trusou. Decizia nu este definitivă!

ro

21 Feb, 2024 11:11 577 Marime text

În ianuarie 2023, PSD Constanța a redepus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanța, proiectul Bebe Trusou, privind acordarea un sprijin financiar de 2.000 de lei pentru nou-născuții din municipiul Constanța, un proiect inițiat de consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu.

Proiectul a fost ulterior adoptat de Consiliul Local Municipal cu un buget de 2 milioane de lei pentru 2023 iar Direcția Generală Asistență Socială Constanța a lansat o achiziție de servicii de emitere alimentare si distribuire a cardurilor securizate nominale în cadrul programului „Bebe Trusou" – sprijin financiar pentru nou născuți.

Cardurile securizate nominate, în valoare totală de 2.000 lei/nou-născut care urmau să fie alimentate o sigură dată nu a ajuns însă la niciun beneficiar.

Ulterior, Prefectura Constanța a notificat Consiliul Local Constanța în legătură cu acest proiect iar apoi a atacat în instanță legalitatea Hotărârii nr. 36/31.01.2023 adoptată de Consiliu.

Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat ieri în dosarul nr.5844/118/2023, care are ca obiect  acţiune prefect – tutelă administrativă de anulare a hotărârii prin care a fost aprobat programul Bebe Trusou - 36/31.01.2023 și au respins cererea formulată de Instituția Prefectului ca neîntemeiată.

Iată soluția pe scurt: „Respinge, ca neîntemeiată, cererea. Obligă reclamanta la plata către pârât a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2856 lei reprezentând onorariul avocatului. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 20.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Prefectul Coșa a menționat că așteaptă motivarea deciziei magistraților și va formula recurs în acest dosar.

Reamintim că este pentru a doua oară când Instituției Prefectului îi este respinsă cererea în dosarul denumit generic „bebe trusou".



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Prefectul Silviu Coșa pierde în primă instanță Programul „Bebe Trusou", ar putea fi aplicat la Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii