Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutia Prefectului pierde definitiv procesul în dosarul „Bebe Trusou"!

ro

08 Mar, 2024 13:52 886 Marime text

În ianuarie 2023, PSD Constanța a redepus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanța, proiectul Bebe Trusou, privind acordarea un sprijin financiar de 2.000 de lei pentru nou-născuții din municipiul Constanța, un proiect inițiat de consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu.

Proiectul a fost ulterior adoptat de Consiliul Local Municipal cu un buget de 2 milioane de lei pentru 2023 iar Direcția Generală Asistență Socială Constanța a lansat o achiziție de servicii de emitere alimentare si distribuire a cardurilor securizate nominale în cadrul programului „Bebe Trusou" – sprijin financiar pentru nou născuți.

Cardurile securizate nominate, în valoare totală de 2.000 lei/nou-născut care urmau să fie alimentate o sigură dată nu a ajuns însă la niciun beneficiar.

Ulterior, Prefectura Constanța a notificat Consiliul Local Constanța în legătură cu acest proiect iar apoi a atacat în instanță legalitatea Hotărârii nr. 36/31.01.2023 adoptată de Consiliu.

Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat pe 21 februarie  în dosarul nr.5844/118/2023, care are ca obiect  acţiune prefect – tutelă administrativă de anulare a hotărârii prin care a fost aprobat programul Bebe Trusou - 36/31.01.2023 și au respins cererea formulată de Instituția Prefectului ca neîntemeiată.

Instituția Prefectului a făcut recurs iar la termenul din 7 martie a.c., Curtea de apel a respins cu opinie majoritară ca nefondat recursul formulat de Instituția Prefectului.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii