Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:50 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înghesuială mare la pensii speciale!

ro

23 Feb, 2016 13:16 835 Marime text
 
Surse de prin Parlament au șoptit jurnaliștilor că până acum în jur de 350 de foști deputați au depus cerere pentru a primi indemnizație specială pentru limită de vârstă, imediat după ce legea privind indemnizațiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată.
 
Practic, așa cum spune legea, foștii aleși care au avut cel puțin un mandat întreg de deputat și care îndeplinesc condițiile legale pentru a fi pensionați au dreptul că depună cereri la Secretariatul general al Camerei. Deocamdată, legea nu poate fi pusă în aplicare, deoarece nu a parcurs toate etapele procedurale.
 
Birourile permanente ale Camerei și Senatului au adoptat, în urmă cu o săptămână, normele de aplicare a legii fără a aștepta însă avizele de la Ministerul Muncii și de la Ministerul de Finanțe. Cele două ministere au trimis luni punctele de vedere cu privire la aceste norme, iar potrivit acestora, anumite prevederi "nu sunt conforme" cu legislația.
 
Din acest motiv, Biroul permanent al Camerei Deputaților a trimis cele două puncte de vedere Comisiei pentru statutul deputaților și senatorilor pentru a face raport pe marginea avizelor de la Guvern și modificările ce se impun la normele de aplicare a legii privind pensiile parlamentarilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii