Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș

ro

26 Feb, 2024 16:43 650 Marime text
Parlamentarii USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva lui Marcel Boloș.

USR transmite că a făcut o prioritate din eliminarea taxei pe boală, dar coaliția condusă de Ciolacu-Ciucă-Iohannis a refuzat sistematic desființarea acestei aberante zeciuieli, pentru ca PSD și PNL să aibă bani pentru pensii speciale și privilegii.


Ministrul PNL a inventat taxa pe boală pentru ca, anul acesta, să încaseze 500.000 de euro pe zi de la angajații bolnavi, părinții copiilor sub tratament și mame. Au mințit când spuneau că vin cu «zero taxe noi», apoi au mințit că nu afectează mamele care au născut , acum mint că au eliminat-o. De fapt, doar au votat la Senat amendamentele depuse de USR, s-au lăudat și, apoi, le-au blocat în Camera Deputaților. Domnul Boloș, inventatorul și păzitorul taxei pe boală trebuie sa plece acasă cu suprataxările inventate de dumnealui cu tot”, declară Oana Țoiu, deputata USR care a avertizat, încă din decembrie 2023, că PSD și PNL taie, de la 1 ianuarie 2024, din banii românilor aflați în concediu medical.
Guvernarea PSD-PNL acționează cu ticăloșie împotriva oricărui român cinstit și împotriva tuturor promisiunilor făcute cetățenilor. Creșterea accelerată a fiscalității, operată chiar de către un reprezentant susținut de PNL în fruntea ministerului Finanțelor, arată adevărata față a PNL și magnitudinea trădării față de toți care au crezut că ar fi vorba de un partid de dreapta. Acest partid a încetat să mai fie liberal, iar toate măsurile adoptate în privința fiscalității demonstrează acest lucru. Forța Dreptei, alături de partenerii noștri, va susține anularea tuturor măsurilor adoptate de actualul Guvern, de la momentul promovării Ordonanței 16/2022, și revenirea nivelului taxelor și impozitelor la nivelul prevăzut anterior. România are nevoie de un sistem fiscal rațional, orientat către stimularea liberei inițiative și care să nu mai acționeze ca o ghilotină față de orice întreprinzător de bună-credință”, precizează Antonel Tănase, vicepreședinte Forța Dreptei.

„Marcel Boloș i-a mințit practic pe bolnavi cu zâmbetul pe buze și, în plus, a încălcat legea, nerespectând prevederile care îi cereau ca între momentul introducerii unei taxe noi și momentul aplicării ei să fie cel puțin șase luni.

Când românii aflați în concediu medical au început să primească mai puțini bani, Marcel Boloș nu a mai putut ascunde realitatea dar, în loc să-și ceară scuze și să repare nedreptatea comisă bolnavilor, i-a jignit, făcându-i pe toți hoți și vorbind de fraudă.

În realitate, Marcel Boloș și șefii săi au băgat zilnic mâna în buzunarul a 25.000 de părinți care, în luna ianuarie, au avut copii bolnavi și au avut nevoie de una sau mai multe zile de concediu medical pentru a le fi alături. Dintre acești copii suferinzi, aproximativ 5.000 au cancer. Tot în ianuarie, ministrul PNL al Finanțelor a băgat mâna în buzunarul a peste 9.000 de mame cu sarcini cu risc maternal și a 5.000 de mame care au născut la începutul anului 2024. Până la sfârșitul lunii februarie, aceste cifre se vor dubla", mai transmite USR.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii