Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deținuții din Penitenciarul Bistrița au escaladat un acoperiș!

ro

13 Jul, 2016 18:52 1011 Marime text
În semn de solidaritate cu revendicările persoanelor aflate în celelalte penitenciare din țară, deţinuţii continuă să organizeze proteste. Prin urmare, mai mulți deținuți din cadrul Penitenciarului Bistrița au protestat azi.

„15 deținuți din cadrul unei secții de cazare au refuzat pâinea, fără să invoce motive specifice. Ulterior, 13 deținuți au escaladat acoperișul unei secții de deținere și a blocului alimentar, manifestându-se verbal zgomotos și protestând în semn de solidaritate cu deținuții din celelalte penitenciare. În același timp, persoanele de pe o altă secție de deținere au incendiat materiale textile producând pagube materiale. Pentru intervenție a fost alarmat întreg personalul unității. Totodată, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița, Inspectoratului Județean de Jandarmi, a celui de Poliție, precum și al SMURD", a declarat, conform Agerpres, purtătorul de cuvânt Laura Opriș.

„Conducerea penitenciarului poartă discuții cu deținuții implicați în această formă de protest și încearcă identificarea unor soluții care răspundă problemelor. Principalele aspecte semnalate de către deținuți vizează condițiile de detenție, cum ar fi supraaglomerarea, acordarea de servicii medicale suplimentare, posibile acte de clemență care ar putea fi adoptate", a mai spus purtătorul de cuvânt.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii