Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Desființați recreațiile!", campania care dorește să protejeze elevii hărțuiți la școală

ro

07 Nov, 2017 20:44 2629 Marime text
Campania "Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile!", prin care se dorește să se prevină fenomenul de hărțuire în școlile românești de amploare, a fost lansată marți de Organizația Salvați Copiii, la Colegiul de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală, relatează Agerpres.

Potrivit organizației, statistica spune că doar 38% dintre școli beneficiază de consilier școlar, preponderent în mediul urban.

"Hărțuirea, umilirea repetată și intenționată sunt fenomene care își pun amprenta asupra sănătății emoționale și sociale a tuturor copiilor, victime sau agresori. Pe termen lung, acești copii vor dezvolta mecanisme de inadecvare socială, fie că vorbim despre comportamente de abuz de putere, în cazul agresorului, fie despre un comportament de izolare socială, în cazul copilului-victimă", a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

 
Ea a precizat că prin intermediul campaniei dorește să informeze și să ofere "metode de intervenție cât mai științifice și eficiente" în cazuri de bullying.

"Am pornit această campanie pentru că majoritatea copiilor ne-au spus că aceste fenomene de bullying se desfășoară în recreație, recreație în care ei ar trebui să socializeze, să fie prieteni. Pentru unu din patru copii recreațiile sunt cele zece minute de chin, de agresiune, de umilință, care poate să ducă la depresie, poate să ducă la traume greu de vindecat și, în cauze extreme, chiar la suicid.”, a explicat Gabriela Alexandrescu.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii