Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

ro

19 Mar, 2024 17:00 681 Marime text

 
  • În turul doi, CSM Constanța întâlnește Potaissa Turda, una dintre rivalele din ultimii ani.
 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța începe o nouă campanie în Cupa României Râureni, cu gândul de a-și apăra trofeul câștigat anul trecut!
 
Formația de pe litoral intră în competiție miercuri, 20 martie 2024, din turul doi, fază în care sorții i-au rezervat (în manșă unică, în deplasare), un adversar redutabil, Potaissa Turda, una dintre rivalele din ultimii ani. Meciul se joacă, de la ora 18.00, în sala „Gheorghe Barițiu“ din Turda. În clasamentul din Liga Națională, CSM Constanța ocupă locul doi, iar Potaissa Turda se află pe patru, între cele două echipe fiind o distanță de zece puncte (46 - 36).  
 
„Singurul duel din această fază a competiției între două echipe din prima jumătate a clasamentului Ligii Zimbrilor va fi și unul al orgoliilor. Un meci deschis oricărui rezultat, chiar dacă, anul acesta, în campionat, handbaliștii noștri s-au impus cu 33-26 pe terenul turdenilor“, este mesajul CSM Constanța.
 
Antrenorul principal al CSM Constanța, George Buricea, a coordonat prima sa acțiune în calitate de selecționer al echipei naționale a României, un stagiu de pregătire la Brăila (orașul său natal), care a conținut și două amicale cu Macedonia de Nord. La această acțiune au fost convocați și opt jucători de la CSM Constanța: Daniel Vasile, Ionuț Nistor (desemnat noul căpitan al formației tricolore), Gabriel Ilie (sărbătorit în cantonamentul reprezentativei, cu ocazia împlinirii vârstei de 25 de ani), Andrei Drăgan, Liviu Caba (prezenți și în lotul de la Euro 2024), cărora li s-au alăturat Călin Căbuț, Alexandru Andrei și Daniel Susanu. România a câștigat ambele partide cu Macedonia de Nord: 32-27 și 28-24.
    
„Prima mea acțiune ca selecționer. 6 zile alături de băieți, două victorii și începutul unei frumoase povești. Receptivi, muncitori și profesioniști. Un sentiment extraordinar să ai asemenea jucători cu tine, gata să se sacrifice pentru țara lor și să lupte chiar și într-un meci amical.
 
Un debut cum nu se putea mai frumos pentru mine, în orașul meu natal, Brăila, care ne-a primit cu tot ce a avut mai bun, de la cazare la condițiile de refacere și, mai ales, la publicul minunat venit să ne vadă. Imaginile vorbesc de la sine.
 
O săptămână grea, dar extrem frumoasă, care s-a încheiat promițător, iar pentru asta le mulțumesc tuturor: jucătorilor mei, orașului Brăila și constănțenilor care au venit după noi. Totul a fost ireproșabil în această primă săptămână ca selecționer al României, iar pentru asta mulțumesc, de asemenea, staff-ului meu și Federației.
 
Ne așteaptă o dublă infernală cu Cehia, unde avem nevoie ca toți băieții să fie sănătoși și cu aceeași putere de muncă și încredere. Vă garantăm că vom da tot ce e mai bun la ora meciului pentru o calificare la Campionatul Mondial. Hai, România!“, a postat George Buricea în mediul online.
 
Duelurile cu Macedonia de Nord au constituit primul test important în perspectiva barajului din luna mai, când România se va bate cu Cehia pentru calificarea la Campionatul Mondial.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța handbal, Federația Română de Handbal)
 
Citește și:

Handbal
„O performanță uriașă!“. CSM Constanța a câștigat Cupa României, învingând Minaur Baia Mare la ea acasă (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii