Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale jandarmilor la școli din județul Tulcea (GALERIE FOTO)

ro

05 Apr, 2024 19:55 704 Marime text
Foto: IJJ TulceaAstăzi,  Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a desfăşurat activităţi de prevenire şi informare în rândul elevilor de la Şcoala Generală ,,Gheorghe Banea”, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Munteanu Murgoci” și  Liceul Tehnologic din orașul Măcin, județul Tulcea.

Potrivit IJJ Tulcea, temele abordate de către jandarmi au fost următoarele: prevenirea faptelor antisociale, a delincvenţei juvenile, prevenirea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, dar și conștientizarea cu privire la pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

„Elevii au fost informați cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia, implicaţiile pe care le au asupra lor, principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare.  De asemenea, aceștia au aflat ce reprezintă o infracțiune și de la ce vârstă un minor poate răspunde penal pentru infracțiunea săvârșită.

Aceștia şi-au însuşit cunoştinţe privind normele de convieţuire socială ce trebuie urmate pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect, au învățat cum să identifice formele de violență din școală și potențialele pericole, dar și care sunt modalităţile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime. 

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate pentru Jandarmeria Tulcea, instituție care desfășoară activități preventiv-educative în unitățile școlare din municipiu și județ cu scopul prevenirii violenței în școli și adoptării unui comportament bazat pe respect reciproc atât în școală, cât și în apropierea unităților școlare“ - au mai precizat reprezentanții IJJ Tulcea.


Activităţile au fost desfăşurate în cooperare cu reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea.

Citește și: 

Ai auzit de noua aplicație eDAC? Iată ce reprezintă și cum va fi folosită de jandarmi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii