Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Campanie de informare și conștientizare privind respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap (GALERIE FOTO)

ro

05 Apr, 2024 13:58 445 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța
 
  • Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației verifică constant dacă locurile destinate persoanelor cu handicap, marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.
     
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației verifică constant dacă locurile destinate persoanelor cu handicap, marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

Această campanie își propune să sprijine persoanele cu handicap și să elibereze locurile de parcare destinate lor. Promovăm respectarea Legii nr. 448/2006, reactualizată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, conform căreia ocuparea locurilor de parcare destinate acestora se sancționează cu amendă și ridicarea mijlocului de transport.

„Reiterăm obligativitatea deținerii unui card-legitimație conform Legii 448/2006, afișat vizibil pe vehicul pentru utilizarea gratuită a locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap”, precizează sursa citată.


Cardul-legitimație de parcare pentru persoane cu handicap este eliberat de autoritățile administrației publice locale în mod gratuit, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Sprijinirea și îndrumarea persoanelor cu handicap reprezintă o prioritate pentru Direcția Generală Poliția Locală Constanța, iar în perioada următoare vor fi desfășurate noi campanii de informare și conștientizare pentru asigurarea respectării drepturilor acestora.

„Facem apel la cetățeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap fără a avea acest drept și să semnaleze orice încălcare a legii la numerele de telefon sau adresa de email indicate.

Numai împreună putem asigura un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Un scuar median a fost amenajat la trecerea de pietoni situată pe strada Soveja, la intersecția cu strada Semănătorului din Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii