Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza (DOCUMENT)

ro

14 Mar, 2024 13:05 516 Marime text
Foto: ISU TulceaAvând în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român, prin Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, respectiv Ministerul Afacerilor Interne a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate.

Potrivit IGSU, premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, Regatului Hașemit al Iordaniei, ce constă în echipamente și materiale medicale, necesare activității sanitare a spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza.

În baza Hotărârii CNSU, produsele și echipamentele medicale donate au fost scoase din stocurile de urgență medicală, aflate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Transportul bunurilor s-a realizat pe cale aeriană cu resurse naționale puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Hotărârea CNSU poate fi consultată în secțiunea Document a materialului.

Citește și: 

Nu intrați în panică! La Constanța și în alte județe din țară vor suna alarmele astăzi! Anunțul IGSU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii