Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Prima campanie din 2024, de sterilizare gratuită a animalelor, a început

ro

11 Mar, 2024 17:56 4714 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Primăria Constanța

 
  • Primăria Constanța și Animal Society continuă proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun”
 
Prima campanie de sterilizare gratuită din 2024 începe de astăzi, 11 martie a.c.
 
Primăria Municipiului Constanța și Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International, continuă proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun cu prima campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș din 2024, care începe astăzi, 11 martie.
 
„Aceasta este prima din seria campaniilor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor”, transmite Primăria Constanța, într-un comunicat.
 
Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța:
 

„Continuăm să ne unim eforturile pentru un viitor mai bun și demarăm o primă campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună. Alături de dumneavoastră și partenerii noștri instituționali, ne angajăm să aducem schimbări pozitive în viața orașului nostru. Ne adresăm comunității pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor de rasă comună și pentru a preveni abandonul acestora. Contribuția constănțenilor este esențială și va sprijini eforturile autorității publice locale în demersurile efectuate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.Le mulțumim celor care iubesc și respectă animalele și că au fost alături de noi în toate campaniile desfășurate de municipalitate. Vă rugăm să ne sprijiniți și în continuare. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a implementa proiectele de adopție și sterilizare a patrupedelor. Nu uitați că există sute de căței care așteaptă cu nerăbdare să fie adoptați în cadrul campaniei „Adoptă un cățel!”.

 
 
 

„Alături de partenerii noștri de la Four Paws, ne-am luat angajamentul de a gestiona uman problema animalelor de rasă comună din Constanța și să contribuim la bunăstarea acestora, cu implicarea autorităților și a cetățenilor. În acest an, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța vom derula mai multe campanii de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună din oraș, dar și acțiuni și programe de informare pentru a îndeplini aceste obiective. Pentru următoarele luni echipa noastră va fi în Constanța și îi invităm pe constănțeni să acționeze responsabil, la fel ca și în anii precedenți și să răspundă la fel de receptiv campaniilor, programelor și evenimentelor pe care le organizăm alături de partenerii noștri în Constanța.” , a spus și Anca Tomescu, președinte Animal Society.

 
Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun” presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună, cu implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor.
 

„Amintim că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună precum și că aceasta este nu numai o obligație morală ci și una legală. Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie - nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei”, se arată în comunicatul remis.

 
Pentru campania care începe astăzi, clinica mobilă Animal Society se va găsi în Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 158 (parcarea Hornbach).
 
Cei interesați pot înregistra o programare printr-un apel la numărul de telefon 0754 208 630, de luni până vineri, între orele 10:00 și 14:00, începând de astăzi.
 
Citește și
Farmavet SA a bătut palma cu Primăria Constanța. Ce va livra firma? (Document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii