Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:48 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Iorguş a lansat programul „Consultanţă şi asistenţă socială pentru categoriile defavorizate"

ro

29 Mar, 2012 17:49 633 Marime text

Astăzi, deputatul Colegiului 5, democrat liberalul Zanfir Iorguş, a lansat, alături de o serie de ONG-uri şi de societatea civilă din Mangalia programul „Consultanţă şi asistenţă socială pentru categoriile defavorizate".

Proiectul îşi propune, potrivit unui comunicat de presă, diminuarea abandonului şcolar şi integrarea socială a familiilor fără posiblităţi materiale. Astfel, cele opt centre care urmează să se deschidă în toate zonele din municipiul Mangalia vor asigura, lunar, sprijinirea familiilor defavorizate cu îmbrăcăminte, alimente, rechizite şcolare. „Fondurile pentru acest proiect provin, pentru început, din solidaritatea şi voluntariatul unor persoane cu suflet mare", se arată în comunicatul de presă.

„Ca primar am iniţiat înfiinţarea primei cantine sociale din judeţul Constanţa, unde peste 500 de persoane au beneficiat de o masă caldă. În aceste birouri de consultanţă şi asistenţă socială, persoanele ce constituie grupul-ţintă al programului vor solicita sprijinul şi o echipă de voluntari le va rezolva problema la domiciliu, fără a mai fi nevoie să fie umiliţi şi ţinuţi la cozi interminabile", afirmă deputatul Zanfir Iorguş.

Ti-a placut articolul?

Comentarii