Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au reuşit procurorii să-l intercepteze pe Vîntu

ro

14 Sep, 2010 05:44 1722 Marime text

Sorin Ovidiu Vîntu, Ovidiu Turcan şi Alexandru Stoian au folosit un limbaj direct şi deschis în convorbirile telefonice, se arată în motivarea arestării celor trei oameni de afaceri. Inculpaţii au încercat să scape de ascultarea telefoanelor dar nu au reuşit pentru că schimbau telefoanele, dar noile numere de telefon erau transmise prin SMS tot pe telefoanele vechi.

"Folosirea în convorbirile telefonice de către inculpaţi, care erau deja urmăriţi penal şi ştiau acest lucru, a unui limbaj direct şi prin care aceştia discută deschis şi detaliat despre activităţi infracţionale de favorizare a infractorului este oarecum surprinzătoare dar care ar putea fi explicată printr-o posibilă subestimare a posibilităţilor tehnice de interceptare ale autorităţilor române", se arată în motivarea judecătorilor.

Sorin Ovidiu Vîntu alege să nu mai vorbească direct în Indonezia "pentru a evita probabil alertarea autorităţilor".

"Suportul dat de inculpatul Stoian Alexandru devine mai pregnant, acesta dobândind rolul de persoană împuternicită de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu pentru a prelua şi transmite telefonic mesaje către persoane din Indonezia implicate în procedura de extrădare. În această fază inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu alege să nu mai vorbească direct în Indonezia pentru a evita probabil alertarea autorităţilor. Însă, din convorbirile purtate de inculpatul Stoian este cert că acesta nu are decât calitatea de intermediar, nici o referire nefiindu-i făcută lui în mod direct, ci către o altă persoană, iar concluzia că această persoană este inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu reiese clar atât din interceptări, cât şi din calitatea inculpatul Stoian de persoană de încredere şi foarte apropiată acestuia. Mai mult, numeroase telefoane sunt date şi primite de inculpatul Stoian din reşedinţele inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu din Bucureşti şi comuna Corbeanca", se mai arată în motivare.

Se apelează şi la schimbarea telefoanelor utilizate pe care Stoian Alexandru le numeşte "jucării": "Deşi metoda schimbării terminalelor ar fi teoretic aptă să asigure evitarea alertării autorităţilor penale, modalitatea la care inculpaţii au apelat în concret lasă mult de dorit, întrucât înainte de schimbarea efectivă a terminalelor noile numele de telefon erau transmise prin mesaj sms tot pe telefoanele vechi, neridicându-se astfel mari probleme în identificarea celor noi".

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 14 Sep, 2010 08:12 In discutiile celor inculpati mai sus apare cuvantul JUCARII ceeace poate fi tradus cu cuvantul TELEFOANE sau encodere , nu-i asa ??? In discutiile lui SOV si Popa apare cuvantul CISTERNE , ceeace presupune ca poate insemna cuvintele ENCODERE PSIHOLOGICE . ENCODERELE au o varietate de 10 milioane de modele si nu vad de ce nu ar exista si modelul PSIHOLOGIC, nu-i asa ??? ENCODERUL PSIHOLOGIC este un dispozitiv , relativ mic ,ce poate fi atasat la un CALCULATOR ce se afla conectat la un SATELIT si care beneficiaza de o sursa de alimentare cu ENERGIE ELECTRICA , de tipul EOLIENELOR sau electro-nucleara , nu-i asa ???