Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

ro

28 Feb, 2024 17:00 873 Marime text
Sursa foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța
  • Ramona Niculae se află pe lista nominalizaților la categoria „Cel mai bun debut”, pentru rolul Crina, interpretat în spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu
  • De partea cealaltă, Ștefan Mihai este propus la premiul de „cel mai bun actor în rol secundar”, pentu rolul Cristi din cadrul aceluiași spectacol
 
În ziua în care este programată prima premieră a anului 2024, Teatrul de Stat Constanța a primit o veste bună din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER).
 
Pentru al patrulea an la rând, Teatrul de Stat Constanța se află pe lista nominalizărilor la Gala Premiilor UNITER, iar această realizare a fost adusă de actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai.
 
Ramona Niculae se află pe lista nominalizaților la categoria „Cel mai bun debut”, pentru rolul Crina, interpretat în spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu.
 
De partea cealaltă, Ștefan Mihai este propus la premiul de „cel mai bun actor în rol secundar”, pentu rolul Cristi din cadrul aceluiași spectacol.
 
Ediția a 32-a a Galei Premiilor UNITER va vea loc luni, 27 mai 2024, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.
 
Despre Ștefan Mihai
 
Conform site-ului Teatrului de Stat Constanța, Ștefan Mihai s-a născut pe 18 februarie 1995 și este originar din Iași.
 
Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București și cu un master în actorie la aceeași universitate, Ștefan Mihai a interpretat, între 2016 și 2019, mai multe roluri importante în filme de scurt și lung metraj.
 
A jucat la teatre din capitală, din Tulcea, din Pitești, a obținut, în iunie 2019, Premiul pentru Cel mai bun Actor la festivalul „Buzău Iubește Teatrul”, pentru rolul Percinet din spectacolul „Romantioșii” în regia lui regia Vlad Cristache, și tot în 2019 și-a început colaborarea cu TSC, jucând pe scena din Constanța rolurile Johnny/Micke în spectacolul „Lasă-mă să intru”, un thriller suedez. Pentru Ștefan a urmat rolul Șmulik în spectacolul „Jocuri în curtea din spate” regia Diana Mititelu și a câștigat cea de-a V-a ediție a Festivalului DbutanT și un loc stabil în trupa Teatrului de Stat Constanța.
 
Mai poate fi aplaudat pe scena TSC ca improvizator în spectacolul interactiv „Meciul de comedie” regia Dragoș Muscalu, proscris din „Doi tineri din Verona” regia Alexandru Mâzgăreanu, Justin din „Crima din strada Lourcine” regia Vlad Cristache, Guy în „Goi pușcă”, montat de același regizor, Kika Jovic din „ Trilogia Belgrădeană”, regia Erwin Șimșensohn.
 
„Joacă două dintre cele mai solicitante roluri în „Seaside Stories” regia Radu Afrim, iar în spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” regia Elena Morar și Gabriel Sandu demonstrează excepționale calități vocale. Repetă în acest moment rolul bufonului din „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, regia Andrei Șerban”, se arată pe site-ul TSC.
 
Despre Ramona Niculae
 
Datele de pe site-ul Teatrului de Stat Constanța arată că Ramona Niculae, actor colaborator pentru teatrul de pe litoral, s-a născut pe 10 martie 2001, în București.
 
Este absolventă a studiilor de licență în Arta actorului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și, în prezent, este studentă la master tot în cadrul UNATC.
 
În 2023, la Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, Ramona Niculae a câștigat Premiul special pentru Interpretare pentru rolul Alisson din spectacolul „Little Light”, regia Mara Bugarin.
 
Pe lângă rolurile interpretate în cadrul UNATC, a fost distribuită și în spectacole ale teatrelor din capitală: „Magnolii de Oțel” regia Richard Reguant, la Teatrul Avangardia București și „Ghici cine te sună?!” adaptare de Andreas Petrescu după filmul „Perfetti Sconosciuti”, regia Tania Popa, la Teatrul „Elisabeta” București. De asemenea, a apărut și în producții cinematografice precum „Taximetriștii” regia Bogdan Theodor Olteanu și seriale TV, „Profu” și „Brigada Nimic”.
 
„Pe scena Teatrului de Stat Constanța o putem aplauda pentru rolul Crina din noua premieră, „10 Lucruri pe care le-am uitat la Festivalul Mamaia”, regia Elena Morar și Gabriel Sandu”, menționează TSC.
 
Anul trecut, Teatrul de Stat Constanța a obținut cel mai important premiu al galei
 
În ediția precedentă a Galei Premiilor UNITER, ținută pe 12 iunie 2023, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul de Stat de Constanța a primit premiul pentru cel mai bun specatcol (cel mai important premiu al galei), fiind vorba de producția „Seaside Stories”.
 
De asemenea, instituția condusă de Erwin Șimșensohn a bifat o premieră anul trecut. Ea a fost nominalizată la patru premii.
 
Concret, spectacolul „Seaside Stories” regizat de Radu Afrim a primit o nominalizare la Premiul pentru „Cel mai bun spectacol”.
 
Nina Udrescu a fost nominalizată la Premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru rolurile din spectacolul „Seaside Stories”.
 
La categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”, nominalizarea i-a revenit lui Theodor Șoptelea, pentru rolurile din „Seaside Stories”.
 
Theodor Cristian Niculae a primit o nominalizare la categoria „Cel mai bun debut”, pentru scenografia spectacolului „Seaside Stories”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Teatrul de Stat Constanța a primit cel mai important premiu al Galei UNITER! Seaside Stories, cel mai bun spectacol!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii