Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

ro

25 Apr, 2024 13:02 357 Marime text
Sursa foto: Facebook





 
  • Premierul Marcel Ciolacu a discutat joi, la Palatul Victoria, cu Jutta Urpilainen, comisar european pentru Parteneriate Internaționale, despre consolidarea profilului Uniunii Europene de actor global și contribuția Uniunii la eradicarea sărăciei la nivel global, anunță Executivul, potrivit știripesurse.ro.

„Șeful Executivului român a arătat că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, pe lângă provocările la adresa securităţii în zonă, a condus și la perturbarea piețelor globale și a lanțurilor de aprovizionare și a apreciat că strategia de diplomație economică și geostrategică a UE, Global Gateway, reprezintă un răspuns aplicat și coerent la aceste problemele complexe. Totodată, acesta a apreciat că investițiile în domeniul conectivității vor conduce la beneficii durabile la nivel global. În context, a evidențiat interesul României pentru proiectele Global Gateway cu impact pozitiv în vecinătatea UE, în special în regiunea Mării Negre și în vecinătatea estică”, potrivit unui comunicat de presă.

Premierul Ciolacu a prezentat, de asemenea, demersurile României pentru a dezvolta proiectele de conectivitate la Marea Neagră în cadrul strategiei Global Gateway, în condițiile în care „Marea Neagră capătă o relevanță strategică esențială atât din punct de vedere al securității pentru întregul continent european, cât și din perspectiva conectivității, ca punte de legătură între Europa, Caucazul de Sud și Asia Centrală”.

„Din perspectiva îmbunătățirii conectivității UE cu statele din Caucazul de Sud și Asia Centrală, porturile românești maritime și dunărene constituie o verigă importantă în eficientizarea Coridorului de Transport Trans-Caspic”, a spus premierul român.


De asemenea, cei doi oficiali au subliniat că strategia Global Gateway și dezvoltarea conectivității sunt esențiale pentru consolidarea rezilienței partenerilor care s-au angajat pe calea europeană și sunt în procesul de aderare la UE.
 
 
Citește și
 Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii