Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu şi ministrul de externe al Statului Kuweit au vorbit despre combaterea fenomenului terorist

ro

27 Sep, 2015 20:15 609 Marime text
 
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi o întrevedere cu vice-premierul şi ministrul de externe al Statului Kuweit, Sabah Al-Khalid Al-Hamad Al-Sabah, la New York, în marja participării la lucrările Adunării Generale a ONU.
 
Întrevederea se înscrie în demersurile de consolidare a dialogului bilateral şi de dinamizare a relaţiilor economice şi sectoriale, fiind o continuare a discuţiilor avute în februarie 2015, la Munchen, cu ocazia participării la Conferinţa Internațională de Securitate.
 
Cei doi oficiali au convenit, la initiativa ministrului român de externe, asupra organizării unei vizite a demnitarului kuweitian la Bucureşti în cel mai scurt timp.
 
Cu acest prilej va fi lansată Comisia bilaterală de Cooperare Politică, prezidată de cei doi miniștri de externe, înfiinţarea acestei comisii fiind decisă cu prilejul vizitei prim-ministrului Victor Ponta în statul Kuweit, la 4 mai 2015.
 
Bogdan Aurescu a subliniat importanța realizării investițiilor kuweitiene în România, respectiv a identificării proiectelor economice bilaterale comune.
 
Astfel, ministrul afacerilor externe al României a propus reluarea lucrărilor Comisiei Mixte pentru Cooperare Economică, pe fondul tendinței pozitive a nivelului schimburilor economice, care a cunoscut o creştere de 137% în primele şase luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.
 
În contextul abordării de către cei doi oficiali a eforturilor de combatere a fenomenului terorist, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat conceptul Curții Internaționale împotriva Terorismului, lansat de România și Spania, inițiativa fiind primită cu interes de omologul kuweitian.Sursa foto: mae.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii