Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studentă a Universității Ovidius, premiată în cadrul concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de MAE

ro

11 May, 2023 14:35 1225 Marime text
foto: MAE
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu i-a primit joi, 11 mai 2023, pe câștigătorii celei de-a II-a și a III-a ediții a concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Arhivele Diplomatice.

Șeful diplomației române Bogdan Aurescu a înmânat diplomele de „Tânăr ambasador al României”: lui Andrei-Dumitru Olteanu, doctorand în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, câștigătorul ediției a II-a a concursului, organizată în anul 2021, cu tema „România și UNESCO, arc peste timp”, Laviniei-Georgiana Marcu, studentă la istorie în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și Antoniei-Laura Pup, studentă la istorie în cadrul Universității de Vest din Timișoara, câștigătoare ale ediției a III-a, care a avut loc în anul 2022, cu tema „160 de ani de diplomaţie română modernă în viziunea tinerilor de astăzi”. 

Ministrul Bogdan Aurescu i-a felicitat pe câștigătorii edițiilor concursului pentru performanța lor și a anunțat crearea unui comitet onorific al concursului, în care i-a invitat pe câștigătorii acestor prime ediții să facă parte. De asemenea, i-a invitat pe câștigători să formuleze propuneri și să avanseze idei pentru concursul de anul acesta și pentru promovarea acestei competiții în rândul tinerilor interesați de politică externă și relații internaționale., transmite MAE prin intermediul unui comunicat oficial. 

În acest context, șeful diplomației române a anunțat că cea de-a patra ediție a concursului „Tineri ambasadori ai României” va fi lansată în perioada imediat următoare.

Potrivit sursei citate, Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că proiectul „Tineri ambasadori ai României” se înscrie în cadrul efortului Ministerului Afacerilor Externe de valorificare a potențialului tinerei generații și susținere a rolului acesteia la dezvoltarea societății.

Cei trei tineri au mulțumit pentru vizita la sediul MAE și înmânarea diplomei de câștigător de către ministrul afacerilor externe, evocând semnificația câștigării acestui concurs pe plan profesional și personal. 

De asemenea, au împărtășit experiența interesantă ca participanți la concurs și au asigurat că vor contribui la promovarea în rândul colegilor lor a activităților MAE, proiectele propuse de Ministerul Afacerilor Externe fiind urmărite cu deosebit interes de tinerii care sunt atrași atât de teme de actualitate din relațiile internaționale și politica externă a României, cât și de cât mai buna cunoaștere a istoriei diplomației române și a patrimoniului Arhivelor Diplomatice.


 
Despre Concursul „Tineri ambasadori ai României” 

Concursul „Tineri ambasadori ai României” se adresează studenților și masteranzilor, iar probele au constat în elaborarea unei lucrări scrise (eseu) și un interviu,  în cursul căruia candidații susțin discursuri din postura ipotetică de ambasador al României și răspund întrebărilor juriului.
Concursul a devenit deja un eveniment de tradiție al MAE, dobândind o popularitate în creștere în rândul tinerilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii