Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Continuă evacuările din Sudan și activitatea task force-ului interinstituțional convocat de ministrul afacerilor externe

ro

03 May, 2023 14:25 965 Marime text
Sursa foto: Facebook/MAEÎn continuarea precizărilor de presă pe tema evacuării cetățenilor români și a membrilor de familie ai acestora din Sudan, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, datorită demersurilor task force-ului interinstituțional convocat de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu la 16 aprilie 2023, cetățeanul sudanez membru de familie al unui cetățean român, care s-a deplasat spre Etiopia, a părăsit la data de 3 mai 2023 teritoriul Sudanului și a intrat pe teritoriul  etiopian, fiind asistat de către reprezentanții Ambasadei României la Addis Abeba.

Potrivit MAE, până în prezent, de la convocarea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a task-force-ului interinstituțional la 16 aprilie a.c., a fost obținută evacuarea din Sudan a 46 de persoane (39 de cetățeni români și 7 membri de familie ai acestora, cetățeni străini).

„La acest moment, în atenția task force-ului interinstituțional se mai află, în vederea evacuării, un cetățean român care, la data de 2 mai a.c., a contactat Ambasada României la Addis Abeba solicitând sprijin pentru evacuarea din Sudan. Totodată, MAE reamintește că un alt cetățean român, pe care misiunea diplomatică de la Addis Abeba îl are în atenție, a informat că nu mai dorește evacuarea din Sudan.

Task force-ul interinstituțional își continuă activitatea în regim 24h/7zile, monitorizează evoluțiile din Sudan și menține legătura cu cetățenii români aflați încă în Sudan și pe teritoriul altor state, aflați în tranzit spre România, precum și cu celelalte state membre UE și partenere, în vederea finalizării procedurilor de evacuare, aflate în curs, pentru cetățeanul român care a solicitat sprijin în vederea evacuării. Echipa consulară a Ambasadei României la Addis Abeba va menține legătura și cu cetățeanul român care nu mai dorește să fie evacuat și va întreprinde demersuri de sprijin, dacă acesta va reveni asupra deciziei sale.

MAE reamintește că, având în vedere deteriorarea situației de securitate, începând cu data 17 aprilie 2023, a ridicat alerta de călătorie pentru Sudan la nivelul 8 din 9 (Manifestați atenție deosebită – www.mae.ro/travel-alerts/2924<http://www.mae.ro/travel-alerts/2924>) și a recomandat tuturor cetățenilor români aflați încă pe teritoriul Sudanului să își facă cunoscută prezența prin contactarea de urgență a misiunii diplomatice a României în Etiopia și să solicite asistență consulară dacă doresc să fie evacuați.
MAE readuce în atenția cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba +251 116 622 675, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români au la dispoziție și numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice +251 935 350 059“ - au mai precizat reprezentanții MAE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii