Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost militar din Constanţa, aflat în custodia autorităţilor din Libia. Anunţul MAE

ro

15 Apr, 2023 08:09 1310 Marime text
MAE. Foto: Facebook-MAEMinisterul Afacerilor Externe precizează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, au fost dispuse în regim de urgență măsuri specifice, în cooperare cu instituțiile partenere, pentru soluționarea rapidă a situației cetățeanului român aflat în custodia autorităților libiene, de îndată ce situația acestuia a fost cunoscută de autoritățile române.

Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul este fost militar din Constanţa, ieșit din sistem în 2018. De la ieşirea din MApN, este angajat la firme ce asigura securitatea în zone de conflict!

MAE menționează că, în conformitate cu datele obținute prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată în Tunisia) și al conducerii misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia în serviciul căreia se află cetățeanul român ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecția personalului misiunii EUBAM, nu este răpit, ci se află în custodia autorităților libiene.

„MAE precizează că Ambasada României în Libia (relocată la Tunis) se află în contact permanent cu autoritățile libiene, precum și cu reprezentanții misiunii EUBAM și Delegația UE la Tripoli și efectuează  toate demersurile necesare pentru clarificarea situației cetățeanului român și eliberarea sa.
MAE reamintește că, în conformitate cu Alerta de călătorie în vigoare pentru Libia (https://www.mae.ro/travel-alerts/2897), se recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat această ţară“ - au mai precizat reprezentanţii MAE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii