Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:41 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moș Crăciun a intrat în insolvență Biroul din Finlanda ar putea deveni un simbol al falimentului politic

ro

22 Aug, 2015 08:30 832 Marime text
 
Compania care operează celebrul birou al lui Moş Crăciun din Laponia nu a plătit fiscului finlandez vreo 200.000 de euro, informează B1 TV. 

Astfel, Moșul are la dispoziție o săptămână pentru a îndeplini dorința reprezentanților Fiscului finlandez. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, încep procedurile de de lichidare.

De partea companiei este foarte multă încredere, în condițiile în care dispune de jumătate din sumă, dar spera ca decizia să fie răsturnată și să se găsească o soluție, scrie B1 TV.

Problemele Moșului vin din cauza rușilor care, odată cu prăbușirea rublei, nu își mai permit vacanțe acasă la el.

Rusia era cel mai important exportator de turiști pentru Moș.

Compania care administrează biroul, Dianordia, obişnuia să îşi câştige o cincime dintre venituri de pe urma turiştilor ruşi. Astăzi de acolo nu îi vin nici măcar 15% din încasări.

Anul trecut biroul Moșului a avut o cifră de afaceri de aproape 2 milioane de euro, deși turiştii sunt tot mai puţini.

Pe de altă parte, biroul Moșului și-a cerut și insolvența, devenind astfel simbolul greutăților  de pe umerii Finlandei, altădată o ţară competitivă, cu o economie performantă. 

Biroul lui Moş Crăciun era destinaţia unde de multe ori preşedintele şi premierul finlandei îşi invitau omologii din întreaga lume. Dacă biroul dă faliment, va deveni simbol al falimentului politic.Sursa: B1 TV
Sursa foto: interra.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii