Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călătoria lui Moş Crăciun la copii, sub atentă supraveghere!

ro

25 Dec, 2023 16:34 802 Marime text
foto: Pexels Călătoria lui Moş Crăciun la copii din întreaga lume a început duminică, sub atenta supraveghere a armatei americane, care de zeci de ani îi urmăreşte traseul începând din 24 decembrie, transmite France Presse.

Sania a pornit de la baza sa de la Polul Nord şi se afla deasupra Jakartei la ora 15.38 GMT, potrivit Comandamentului aerian militar american şi canadian (Norad). Chiar mai rapidă decât avioanele F-15 ale forţelor aeriene americane, aceasta "încetineşte pentru ca noi să o putem escorta", asigură Norad. Acest tip de urmărire - posibilă, potrivit Norad, datorită senzorilor din nasul roşu al lui Rudolf, unul dintre cei nouă reni care trag sania - este o instituţie în Statele Unite.

Totul a început cu o greşeală de tipar, în 1955, într-un anunţ publicitar al lanţului de magazine Sears, prin care se cerea unui ziar local din Colorado să-l sune pe Moş Crăciun.

Presupus a fi linia directă cu celebrul personaj legendar, numărul indicat era de fapt cel al telefonului roşu al Norad în plin Război Rece.

Luat iniţial prin surprindere când s-a trezit la telefon cu un băieţel care îl întreba dacă el este într-adevăr "Moş Crăciun", ofiţerul de serviciu din acea zi, colonelul Harry Shoup, a intrat în joc.El şi-a instruit subalternii să răspândească informaţii despre locul unde se afla Moş Crăciun şi chiar a sunat la un post de radio local pentru a anunţa că a văzut un obiect ciudat pe cer.

Şaizeci şi opt de ani mai târziu, Norad continuă să ducă tradiţia mai departe.



Sursa: Agerpres.ro 


Citește și:

Hai să râdem! Bancuri de Crăciun pentru toată familia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii