Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ingeniozitate de sezon în Peru! Un poliţist s-a deghizat în Moş Crăciun ca să aresteze traficanţi de droguri

ro

24 Dec, 2023 15:09 718 Marime text




 
  • Poliţiştii dintr-o echipă peruană, dintre care unul s-a deghizat în Moş Crăciun pentru a trece"neobservat", au desfăşurat o operaţiune împotriva unei bande de traficanţi de droguri într-un oraş situat la nord de Lima, au anunţat sâmbătă autorităţile din acest stat sud-american,  potrivit știripesurse.ro.

Agenţii peruani au reuşit să prindă doi bărbaţi care vindeau cocaină şi marijuana într-o casă din Huaral, la aproximativ 70 de kilometri de capitala peruană, potrivit imaginilor şi comunicatelor oficiale difuzate sâmbătă.

„Un membru al grupului de poliţişti s-a deghizat în Moş Crăciun pentru a trece neobservat în acel cartier periculos", a declarat în faţa reprezentanţilor presei colonelul Walter Palomino, coordonatorul Escadronului Verde din cadrul Poliţiei Naţionale Peruane.

„Această strategie a fost încununată de succes", a adăugat el.


Poliţistul care a îmbrăcat costumul tradiţional de Moş Crăciun a spart uşa unei locuinţe şi l-a arestat pe unul dintre suspecţi.
În timpul operaţiunii, doi bărbaţi au fost arestaţi şi sute de pachete de cocaină şi de marijuana, a căror valoare totală nu a fost deocamdată stabilită de autorităţi, au fost confiscate.

Una dintre persoanele reţinute a fost prezentată în faţa presei sub pseudonimul „Grinch", numele unui popular personaj de ficţiune dintr-un film de animaţie american.

De ceva timp încoace, Poliţia peruană îi vizează cu regularitate pe prezumtivii infractori, recurgând la deghizări şi desfăşurând operaţiuni pe care le declanşează la date speciale. Astfel, pe 31 octombrie, o operaţiune similară a fost realizată cu ocazia Halloweenului, tot împotriva unor traficanţi de droguri.

Traficul de stupefiante este unul dintre delictele care s-au dezvoltat cel mai mult în Peru în ultimii ani.
 
 Citește și
Aproximativ 4,4 milioane pachete cu ţigări, descoperite la frontierele României în primele 11 luni din anul 2023 (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii