Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Vin sărbătorile! Fericirea și recunoștința că le petrecem cu cei dragi, cel mai frumos cadou

ro

03 Dec, 2023 17:00 1151 Marime text
  • Spiritul sărbătorilor de iarnă este despre bucuria pe care o simți când toți cei dragi sunt laolaltă, când simți recunoștința pentru acest moment ce reflectă unitatea și armonia; nu despre a epata prin cadourile primite, care mai devreme sau mai târziu, își vor pierde valoarea
 
Pentru români, începutul lunii decembrie înseamnă, în primul rând, celebrarea Zilei Naționale, iar după ce trece această zi suntem cu gândul la următoarele mari evenimente: Moș Nicolae, Crăciunul și Anul Nou.
 
Decembrie este o lună plină, marcată de pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, printre acestea numărându-se și cumpărarea cadourilor.
 
Într-un editorial precedent, vă spuneam despre cumpărărturile de Black Friday și atenția pe care trebuie să o avem în momentul achiziției. 
 
Acum, a venit rândul cumpărăturilor de Moș Nicolae și de Crăciun. Din start, acestea presupun un efort financiar suplimentar făcut, în special, de părinții care vor să le ofere copiilor lor cele mai frumoase cadouri cu putință și fericire în „perioada magică” a anului.
 
Este un gest nobil, fără discuție, unul de tandrețe și de afecțiune, dar și aici sunt limite. Într-o țară care se confruntă cu scumpiri ce dau peste cap cele mai multe bugete, este important să ne amintim de acea vorbă din bătrâni: „Gestul contează”.
 
Orice cadou care este dăruit din inimă depășește prețul sau extravaganța altuia. Nu contează că nu este cel mai la modă cadou, că nu este de firmă și alte aspecte din zona materială, ci că este dăruit de persoanele dragi care au făcut tot posibilul să aducă fericire în suflet, iar pentru acest lucru trebuie să fim recunoscători.
 
De fapt, spiritul sărbătorilor de iarnă este despre bucuria pe care o simți când toți cei dragi sunt laolaltă, când simți recunoștința pentru acest moment ce reflectă unitatea și armonia; nu despre a epata prin cadourile primite, care mai devreme sau mai târziu, își vor pierde valoarea.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii