Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dragă Moș Crăciun, am fost obrăznicuță, dar o să fiu mai cuminte“! Ce mesaje i-au transmis copiii lui Moș Crăciun anul acesta

ro

23 Dec, 2023 20:28 1000 Marime text
Foto: Posta RomânăProiectul ”Cutia poștală a lui Moș Crăciun”, derulat de Poșta Română în parteneriat cu Moș Crăciun și harnicii lui spiriduși, a ajuns la final. Mii de scrisori ale copiilor din toată țara au umplut cutiile poștale speciale cu nenumărate gânduri, dorințe și urări pentru Moșul, conform unui comunicat al Poștei Române. 

Unele scrisori au adus zâmbete pe fețele spiridușilor, altele câte o lacrimă. Unii copii și-au descris în detaliu jucăriile pe care și le doresc, alții l-au îndemnat pe Moșul să le aducă ce dorește el. Au fost și copii care au cerut soluții pentru problemele omenirii, de pildă încălzirea globală. Alții au cerut mâncare, haine și încălțăminte să poată merge la școală.

 Iată câteva fragmente din cele mai interesante scrisori:

"Dragă Moș Crăciun, toți copiii te iubesc, dar în acest an sub bradul de acasă vei vedea iubirea mea pentru tine. Te voi lăsa liber să îmi dai tot ce vrei tu".

”Vreau o păpușă cu capul drept”.

" Aduci cadouri doar la copiii cuminți? Dacă da, cei obraznici ce primesc?"

 "Tu ce faci în timpul tău liber?"

"Crezi că reclamele de la Coca-Cola te fac prea gras?"

 "Tu ești și Moș Nicolae? Dacă da, pe 6 decembrie îți pui costum verde sau albastru?”

”Eu sunt operată la cap de două ori și mi-aș mai dori sănătate multă mie și tuturor copiilor bolnavi din spitale”.

”Anul acesta îmi doresc ce am visat întotdeauna că vreau să am. Anul acesta îmi doresc o fermă adevărată, unde să am mulți cai, la munte, lângă mânăstirea Corbii de piatră”.

”Am fost cuminte, bună și respectuoasă, am mai făcut și câteva greșeli, dar în rest am fost bine. (...) În afară de asta, mai vreau să îmi dai o zăpadă frumoasă de Crăciun și multă voioșie. Mulțumesc!”

”Dragă Moș Crăciun(...) dacă se poate, anul acesta să vină și la mine. La mine nu prea a venit în fiecare an”.

”Salut, Moș Crăciun! Sper că am fost un copil cuminte anul ăsta. Să ai grijă, pe drumul tău spre copiii din toată lumea. Vreau să îți placă prăjiturile pe care le fac cu mama anul acesta și laptele cald, dar și morcovii pentru reni”.

”Îmi doresc ca familia mea să fie fericită, sănătoasă și unită.(...) Îmi doresc ca și tu să faci față tuturor cadourilor solicitate de copiii din întreaga lume! Tu ce mai faci? Cum te mai simți? Vreau să îți mulțumesc pentru toate cadourile pe care mi le-ai trimis an de an”.

”Deși mă descurc în studiile mele, îmi este mai greu să îmi achit anumite nevoi școlare. Părinții mei nu au posibilitatea de a ne cumpăra cadouri de Crăciun, ca ceilalți părinți ai altor copii. Așa că, te rog, să ne ajuți cu ce crezi tu că este mai bun pentru mine și familia mea”.

”Anul acesta știu că nu am fost foarte cuminte, dar promit că o să fiu mai cuminte. (...) Cel mai mult îmi doresc să nu mai am rușine de oameni și să nu îmi mai fie frică de mami și să iau note bune la școală și mami să nu mai fie întruna supărată”.

 ”Crăciunul este sărbătoarea mea preferată. Bradul este împodobit din noiembrie, iar fursecurile sunt în plan pentru săptămâna viitoare. Vor fi delicioase! Te rog să le guști când vii. Anul acesta vei veni cu sania? Vreau multă bucurie, voie bună și clipe frumoase în familie”.

”Mi-a plăcut foarte mult la tine acasă pentru că era multă zăpadă și m-am întâlnit cu tine și cu Doamna Crăciun. Mai am niște întrebări pe care nu am avut timp să ți le pun: tu te joci cu zăpada? Mie îmi place să construiesc oameni de zăpadă și igluuri”.

”Anul acesta nu-mi doresc foarte  multe de la tine. De exemplu, să nu se mai certe părinții mei, să am o familie bună, fără certuri mereu și toată lumea să fie sănătoși și bucuroși mereu. Și mai am o dorință la tine, Moșule: adu-le și la copiii care nu au nimic câte o jucărie, să fie și ei fericiți de Crăciun”.

”Dragă Moș Crăciun, am fost obrăznicuță, dar o să fiu mai cuminte dacă ar exista o rețetă să fiu cuminte, aș găti-o direct”.

”Îți mulțumesc că mi-ai făcut fiecare Crăciun să fie plin de magie și veselie. Ești un om bun a cărui poveste aduce zâmbetul larg pe fețele tuturor copiilor. (...) Îmi doresc foarte mult să îmi citești scrisoarea și să știi că nu-mi doresc nimic mai mult în afară de sănătate și fericire familiei și prietenilor mei”.

”Anul acesta nu am fost prea cuminte, nu am avut cele mai bune note la școală și nu am fost un copil care să stea la locul lui. Dar, dacă ai putea, anul acesta, nu aș vrea să vii la mine, deoarece am tot ce îmi trebuie, am o familie, am ce mânca, am tot ce îmi doresc. Însă, dacă ai putea as vrea să mergi la cei care nu o duc așa bine ca mine, la cei care nu au nimic și să îi ajuți pe ei”.

”Ceea ce îmi doresc eu, e că îmi doresc din inimă aici, să am o casă a noastră, să putem să locuim aici definitiv, să nu ne mai mutăm deloc, ca să putem să ne terminăm școala aici, măcar 8 clase, toți frații. (...) Mama noastră e amărâtă și chinuită că e vorba ca acum, pe 17 februarie 2024, trebuie să plecăm de aici și nu se va ști unde ne-om duce, pentru că aici nu putem să stăm mai mult de un an.”

”Un avion care zboară cu telecomandă, cu gloanțe de jucărie sau dacă nu, fără, jocul care are un turn care se dărâmă și trebuie să iei piesă cu piesă. Ca să nu se dărâme, trebuie să iei o piesă, dar o piesă care să nu dărâme turnul, o tabletă care desenezi pe ea, o foaaie neagră care dacă o scrijelești ies pisicile războinice”.

”Eu, tati, mami, buni și Paco vom fi sănătoși?”

”De ce uneori am gânduri rele?”

”De ce oamenii poluează?”

”Cum putem opri încălzirea globală?"

Nici ”oamenii mari” nu au lipsit dintre cei care i-au trimis Moșului gândurile și dorințele lor:

”Anul acesta îmi doresc o căciulă și un pulovăr. În rest, tot ceea ce îmi doresc, am deja. Pe fetița mea și pe minunata mea soție, pe care îmi doresc să le știu sănătoase și voinice, ca până acum”.

”Dragă Moș Crăciun, aici ......, tatăl ...... și soțul ......(...) Eu îmi doresc de la tine să ne aduci multă sănătate pentru toți, timp de calitate împreună, multă iubire”.

”Sunt antrenor la un club sportiv din Craiova. Te anunț  că am cei mai cuminți copii, cei mai talentați, cei mai ordonați și cei mai punctuali și, în același timp, cu rezultate bune la școală. Te rog să treci pe la fiecare să le lași darurile mult dorite, pe care, sigur, le merită. Îți mulțumim că revii în fiecare an, de sărbători. Îți dorim să fii sănătos și bun! ”


Campania "Cutia poștală a lui Moș Crăciun" face parte din misiunea Companiei Naționale "Poșta Română" de a conserva tradiția scrisului de mână și de a pune oamenii în contact. De 161 de ani suntem parte din viața românilor.

 Citește și: 

Tradiții magice pentru ziua de 23 decembrieCe se obișnuiește în seara de 23 spre 24 decembrie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii