Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 - Băsescu atacă noul Guvern propus de Cioloş

ro

15 Nov, 2015 21:44 1281 Marime text
Fostul preşedinte Traian Băsescu este prezent, în această seară, în studioul România TV. El a încercat să dezbată cele mai proaspete ştiri politice, aflate pe ordinea de zi.

Fostul preşedinte a punctat ideea că Dacian Cioloş este "o soluţie" bună pentru funcţia de premier.

În opinia lui Băsescu, este greu să fie evaluaţi miniştrii imediat, de aceea constată că deja s-a făcut prima schimbare în "Lista lui Cioloş". El a apreciat însă că "a doua propunere, directorul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, este excepţională".
 
"Este un Guvern care pare să aibă o puternică componentă de oameni care au lucrat în instituţii internaţionale şi care ar putea avea şanse dacă ar fi sprijinit în mod onest de partide", spune Băsescu.

În ce-l priveşte pe Andrei Baciu, premierul desemnat Cioloş "s-a trezit cu un medic care nu şi-a luat nici rezidenţiatul. El este deja istorie… Directorul Institutului Oncologic Cluj-Napoca este un vârf în medicină", după cum spune Băsescu.
 
Fostul preşedinte recunoaşte că pe Dacian Ciolos l-aş fi văzut "într-o formulă guvernamentală, poate nu prim-ministru".

UPDATE2, ora 22.35:


În opinia lui Băsescu, Liviu Dragnea l-a vrut plecat pe Victor Ponta. "Scoaterea lui Ponta a fost foarte artificială"
 
La întrebarea "care a fost responsabilitatea directă a lui Ponta în tragedia de la Colectiv? Unde-i vină lui Ponta? Trebuia să controleze el Colectivul?", Băsescu a spus: "Dragnea tot îl împingea la vale. Nici Oprea nu a vrut să îl ajute şi să-şi asume pentru că ISU era la Oprea. Atunci Ponta a trebuit să demisioneze. Faptul că Dragnea nu s-a dus de prima dată la Iohannis cu propunerea de prim-ministru, mie îmi arată că lucrurile era deja aranjate.
 
În ce îl priveşte pe Vasile Dâncu, Băsescu a spus că are o apreciere deosebită, "numai că nu vreau să mi-l vândă că tehnocrat, deoarece prezenţa lui în Guvern parte a înţelegerii. A fost propus la Dezvoltare pentru a continuă finanţările începute acolo de Dragnea. Este o miza pentru alegerile locale".
 
Cât privește casă pierdută de Iohannis, fostul șef de stat a arătat că ”este a două casă pe care o pierde în procese. Eu vin atunci şi spun: cu ce înălţime morală vii şi ceri miniştri integri când tu ai hotărâre definitivă că ai dobândit o casă prin fals?”.
 

UPDATE1, ora 22.00: 


Băsescu susţine că preşedintele Klaus Iohannis a ştiut numele noului premier înainte ca Ponta sa își dea demisia.

El este convins că noul guvern va trece, deoarece are susținerea PSD, ”pentru că în mod sigur s-a convenit să nu se atingă de linia a doua - secretari de stat, directori de regii.... Ceea ce cred că a fost o mare greșeală a lui Dacian Cioloș. Cred că același lucru l-a convenit și cu PNL. Dacă acest compromis va impinge Guvernul spre eșec, reponsabilitatea îi va aparține şi președintelui Iohannis și premierului Cioloş”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii