Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș spune că Guvernul a adus în România, în acest an, 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană

ro

22 Dec, 2016 19:33 2660 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că Guvernul pe care îl conduce nu „a pierdut miliarde de euro", așa cum afirmă președintele PSD, Liviu Dragnea, ci a reușit să aducă în România, anul acesta, 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană.

„Guvernul Cioloș nu «a pierdut miliarde de euro», ci a reușit anul acesta să aducă în România 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană, din care aproape 2,5 miliarde aferente perioadei actuale de programare", a explicat Cioloș, într-o declarație transmisă prin intermediul purtătorului de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, conform Agerpres.

Reacția prim-ministrului vine după ce președintele PSD a susținut că „Guvernul Cioloș este un risc de securitate națională pentru că România a pierdut miliarde de euro".

Potrivit lui Cioloș, actualul Guvern a crescut rata de absorbție cu peste 20%. „De la 58% - cât au reușit toate guvernele precedente începând cu 2007 - la aproape 82% în prezent", a menționat Cioloș.

El a completat că investițiile străine directe aduse în țară au crescut în 2016 cu peste 10% față de anul precedent.

„Guvernul Cioloș a adus în țară investiții străine directe în valoare de 3,7 miliarde de euro, cu peste 10% mai mult decât în anul precedent. De asemenea, România are o creștere economică de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeană în condiții de stabilitate macro-economică", a mai transmis Dacian Cioloș.


Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii